Image

Batljan köper Saab Kockums huvudkontor

Transaktioner Planerar att förvandla den 8 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten i hjärtat av Karlskrona till en skola.
Publicerad den 17 Oktober 2018
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar Saab Kockums huvudkontor på Amiralitetsgatan i centrala Karlskrona. Varvsjätten håller sedan en tid tillbaka på att bygga sitt nya huvudkontor ett stenkast längre bort – och nu planerar SBB att omvandla den nuvarande kontorsfastigheten till skola.

– När jag såg den här byggnaden första gången tänkte jag direkt: "Det här ska bli en skola, säger Ilija Batljan till Blekinge Läns Tidning.

Enligt säljaren har affären gått lite trögare än väntat.

– Byggnaden har varit ute på marknaden ett tag, men vi har varit måna om vem som ska köpa. Vi vill ha ett fortsatt gott rykte som en bra spelare i samhället. Det är viktigt för oss.
– Dessutom vill vi ha goda grannar, säger Torbjörn Nibelius, koncernfastighetschef för Saab Kockums till Blekinge Läns Tidning.

SBB har på senare tid förvärvat ett flertal fastigheter i Karlskrona, bland annat köpte man ett antal samhällsfastigheter från kommunala Karlskronahem i april och sex bostadsfastigheter så sent som i juni, men man har även köpt Länsstyrelsens lokaler i stadens centralare delar.

Och Batljan som kallas "Karlskronas nya fastighetskung" i lokalpressen växer gärna ytterligare på orten.

– Staden växer och det finns alla möjligheter till fler investeringar, säger Ilija Batljan.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige