Image

Balticgruppen hyr ut till Ica i Umeå

Uthyrning Det blir Ica som flyttar in i Astra Zenecas tidigare lokal på Mariehem i Umeå. Balticgruppens fastighet kommer att rymma Ica Kvantum, Gymnastikens hus samt Hjälpmedel Västerbotten.
Publicerad den 13 Augusti 2015
Annons
Image
Ica Kvantum flyttar in i Astra Zenecas gamla lokal på Mariehem i Umeå. Bild: Balticgruppen
Ica Kvantum flyttar in i Astra Zenecas gamla lokal på Mariehem i Umeå.

Det är handlarna Marcus Holmgren och Sara Brodin som i dag driver Ica Supermarket Mariehem som har fått möjligheten att öppna en större Ica-butik under konceptet Ica Kvantum.

Ica Kvantum ska erbjuda hög andel färskvaror, många allergianpassade, hälsoriktiga och ekologiska alternativ samt lokalt sortiment. Etableringen av Ica Kvantum på Mariehem blir den andra Kvantum-butiken i Umeå.

- Det här är en fantastisk möjlighet både för oss som Ica-handlare men också för alla boende i området, säger Sara Brodin. Vi är så glada att kunna erbjuda ett ännu större sortiment och högre service här på Mariehem. Det passar perfekt i tiden eftersom det ska byggas massor med bostäder i närområdet.

Hösten 2016 ska också Gymnastikens hus lokaler i samma byggnad vara klara. Totalt rör det sig om drygt 1 800 kvadratmeter för gymnastik, omklädning, läktare och annat. Umeå kommuns avtal med Balticgruppen innehåller också en optionsdel som innebär att kommunen kan förhandla om ytterligare yta i huset.

Ambitionen är att fler inomhusidrotter inom något år ska flytta in i lokalerna på Mariehem.

Landstingets verksamhet Hjälpmedel Västerbotten erbjuder specialiststöd för att personer med rörelsehinder, kognitiva nedsättningar och kommunikationssvårigheter ska få rätt hjälpmedel. Deras hjälpmedelsutställning och butik flyttar in i byggnaden försommaren 2016.

Inom 3 kilometer radie kring fastigheten bor i dag 45 000 av Umeås invånare. Flera stora bostadsprojekt står för dörren. Balticgruppen förbereder dessutom för ny Språkförskola i området.

- Vi är mycket nöjda att tillsammans med våra hyresgäster medverka till de befolkningsrika östra stadsdelarnas utveckling genom att skapa fina förutsättningar för bland annat handel, service, idrott och motion, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen.

Hela fastigheten och omgivande område kommer att genomgå en stor förvandling. Den befintliga byggnaden kommer att byggas om och få flera nya entréer. Dessutom väntar markarbeten, en ny parkering med infart från Mariehemsvägen samt skapande av en genomgående gång- och cykelbana.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige