Image

Balticgruppen byggstartar i Umedalen

Bostäder I dag är det byggstart för Balticgruppens projekt med totalt 37 friliggande bostadshus i kvarteret Biet i Umedalen i Umeå.
Publicerad den 15 December 2015
Balticgruppen byggstartar i Umedalen. Bild: White
Balticgruppen byggstartar i Umedalen.

I samband med detta öppnas även upp för nästa etapp av försäljningen.

Projektet omfattar totalt 23 tvåplansvillor och 14 friliggande atriumhus. I den första etappen byggs sammanlagt nio hus, varav sju tvåplansvillor. Balticgruppen Bygg AB är totalentreprenör i projektet. Leverantör av husen är norrbottniska Grönbo som bygger miljövänliga hus i naturmaterial med låga energikostnader.

White Arkitekter har ritat husen, som i storlek varierar mellan 120 och 135 kvadratmeter boyta. Den generösa takhöjden 2.7 meter tillsammans med trevliga planlösningar gör att husen kommer att kännas ljusa och luftiga.

- Vår ambitionsnivå är som vanligt hög. Vi skapar ett riktigt högkvalitativt boende till en realistisk kostnad för kunden. Det är härligt att vi redan har så många intressenter som gillar det. Nu kör vi igång projektet och bidrar positivt till utbudet på Umeås bostadsmarknad, säger Thomas Persson vd på Balticgruppen Bygg AB. Vi ser verkligen fram emot när de första husen är på plats.

Inflyttning i de första husen är beräknad till sommaren 2016. När nu projektet har tagit fart öppnas även upp för försäljning för ytterligare sex stycken hus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY