Image

Balticgruppen bygger bostäder i Umedalen

Bostäder Balticgruppen tar ett större kliv in på bostadsmarknaden i Umeå och bygger 37 bostäder i Umedalen.
Publicerad den 2 September 2015
Balticgruppen bygger 37 bostadshus i Umedalen. Bild: Balticgruppen
Balticgruppen bygger 37 bostadshus i Umedalen.

Balticgruppen har låtit White i Umeå rita 23 kedjehus och 14 atriumhus med generösa ytor och tilltalande planlösningar. Det är miljövänliga hus med naturmaterial och låga energikostnader som skall produceras.

Balticgruppen Bygg AB är totalentreprenör, och har skapat ett helt igenom norrländskt samarbete med Grönbo som i väderskyddad fabriksmiljö kommer tillverka husstommarna i Hortlax utanför Piteå.

De energieffektiva bostäderna varierar från 120 till 137 kvadratmeter boyta och kommer upplevas väldigt luftiga och ljusa med 2,7 meter i takhöjd. I och med läget på Umedalen vänder man sig i första hand till växande familjer. Priserna ligger från 3 295 000 kr och bostäderna säljs genom Boporten i Umeå.

- Det här är en viktig pusselbit för det växande Umeå, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen. Vi är med och skapar en länk i den flyttkedja som frigör både hyres- och bostadsrättslägenheter på andra platser i Umeå. Bostadsbristen i Umeå kräver detta.

White är ett av Sveriges mest välrenommerade arkitektkontor. Balticgruppen och White har ett etablerat samarbete sedan tidigare.

Norrbottniska Grönbo tillverkar sina hus med hållbarhet och ekologiska materialval i åtanke. Husen som byggs på Umedalen kommer att baseras på mycket hög andel förnyelsebara råvaror där återvinningsbara och återanvändbara material är prioriterade. De kommer att ha fokus på lågvärdig energianvändning med minskat behov av köpt el.

- Vi är väldigt glada över att genomföra ett projekt med så tydlig miljöprofil, säger Jonas Olsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige