Image

Balticgruppen bygger bostäder i Umedalen

Bostäder Balticgruppen tar ett större kliv in på bostadsmarknaden i Umeå och bygger 37 bostäder i Umedalen.
Publicerad den 2 September 2015
Balticgruppen bygger 37 bostadshus i Umedalen. Bild: Balticgruppen
Balticgruppen bygger 37 bostadshus i Umedalen.

Balticgruppen har låtit White i Umeå rita 23 kedjehus och 14 atriumhus med generösa ytor och tilltalande planlösningar. Det är miljövänliga hus med naturmaterial och låga energikostnader som skall produceras.

Balticgruppen Bygg AB är totalentreprenör, och har skapat ett helt igenom norrländskt samarbete med Grönbo som i väderskyddad fabriksmiljö kommer tillverka husstommarna i Hortlax utanför Piteå.

De energieffektiva bostäderna varierar från 120 till 137 kvadratmeter boyta och kommer upplevas väldigt luftiga och ljusa med 2,7 meter i takhöjd. I och med läget på Umedalen vänder man sig i första hand till växande familjer. Priserna ligger från 3 295 000 kr och bostäderna säljs genom Boporten i Umeå.

- Det här är en viktig pusselbit för det växande Umeå, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen. Vi är med och skapar en länk i den flyttkedja som frigör både hyres- och bostadsrättslägenheter på andra platser i Umeå. Bostadsbristen i Umeå kräver detta.

White är ett av Sveriges mest välrenommerade arkitektkontor. Balticgruppen och White har ett etablerat samarbete sedan tidigare.

Norrbottniska Grönbo tillverkar sina hus med hållbarhet och ekologiska materialval i åtanke. Husen som byggs på Umedalen kommer att baseras på mycket hög andel förnyelsebara råvaror där återvinningsbara och återanvändbara material är prioriterade. De kommer att ha fokus på lågvärdig energianvändning med minskat behov av köpt el.

- Vi är väldigt glada över att genomföra ett projekt med så tydlig miljöprofil, säger Jonas Olsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY