Image
Erik Selin.
Erik Selin. Bild: Balder

Balder vill miljardköpa mark i Oslo

Bolag Balder vill, tillsammans med två andra aktörer köpa och utveckla det norska public service-bolaget NRK:s mark i Oslo, en affär som bedöms till cirka 2,5 miljarder kronor.
Publicerad den 5 November 2019

NRK ska sälja sina 56 000 kvadratmeter mark i Marienlyst i Oslo eftersom de ska flytta.

Balder är tillsammans med Obos och Oslo Pensjonsforsikring en av intressenterna.

Enligt Dagsavisen är andra inressenter Ferd Eiendom, AF-gruppen och Krefting, Møller Eiendom och Anders Buchardts AB Invest och Selvaag Eiendom.

Enlig uppgifter i norsk media vill NRK ha minst 2,5 miljarder kronor.

– Det är säkert så, säger Balders vd Erik Selin till Di.

– Det blir dels en stor köpeskilling för fastigheten, och sedan blir det en kostnad för byggprojektet. Det beror lite på säljaren också och vad de vill ha. Vi får vara lyhörda där, fortsätter han.

Planen är att bygga blandat, men i nuläget kan Selin inte ge några detaljer.
– Det blir en dialog. Vi får lyssna in vad medborgare och olika intressenter tycker – och inte minst NRK är ju en viktig pusselbit där. Det gäller att få en bra helhet – vi har intressanta idéer men vi kan inte bestämma själva utan det måste förankras, säger han till Di.

Det hör inte till vanligheterna att intressenter till markaffärer kommuniceras så här öppet. Men eftersom det handlar om ett statligt bolag kommer handlingarna om affären vara offentliga, och därför väljer också Balder att bekräfta sitt intresse, säger Erik Selin till Di.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stjärnkrögaren: Så kan restaurangstaden Göteborg blomstra ännu mer

Lokalmarknadsdagen Stjärnkrögaren Stefan Karlsson driver fem restauranger i Göteborg och är väl insatt i stadens växande restaurangliv. Under Lokalmarknadsdagen gav han sin syn på hur staden utvecklats på den kulinariska scenen, vilka koncept som fungerar och hur samarbetet med fastighetsägarna kan utvecklas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY