Image

Balder tar upp grön finansiering från Europeiska investeringsbanken

Ekonomi/Finansiering Balder har tecknat låneavtal omfattande 100 miljoner euro med Europeiska investeringsbanken (EIB) för utveckling av två bostadsprojekt i Köpenhamn med nearly-zero-energy-building-standarder. Det blir första gången EIB finansierar ett NZEB-projekt i Danmark.
Publicerad den 18 Maj 2018
Erik Selin. Bild: Balder
Erik Selin.

Balder har ett flertal pågående bostadsprojekt och i samtliga ställs höga miljökrav. Energiförbrukning är ett prioriterat område och alla Balders bostadsprojekt i Sverige ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver. I Köpenhamn har Balder valt att gå ännu längre och samtliga bostäder här ska uppföras enligt nearly-zero-energy-building (NZEB)-standard. Som ett led i miljöarbetet har Balder nu valt att ta upp grön finansiering via EIB.

- Vi är stolta över att ha signat den här överenskommelsen med EIB. Samarbetet med EIB visar att våra hållbarhetssträvanden och våra nyproduktionsprojekt håller en hög nivå, säger Balders vd Erik Selin.

Energianvändningen i projektet beräknas till 18 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

Det aktuella projektet består av sex byggnader, sammanlagt 660 lägenheter.

EIB har tidigare finansierat ett flertal NZEB-projekt i Sverige och Finland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige