Image

Balder lanserar området Frölunda Park

Bygg/Arkitektur Frölunda Park är namnet på det nya bostadsområde som Balder bygger i Frölunda. Ambitionen är att skapa ett stadsmässigt stråk i området kring Lergöksgatan. Målsättningen är att bygga totalt cirka 550 nyproducerade bostäder, nya butiker och livsmedelsaffärer, modernisera befintliga grönområden, renovera Stjärnhusen samt bygga en ny skola. Frölunda Park ska genomföras i fyra projektetapper och förväntas stå klart 2021.
Publicerad den 27 Juni 2018
Balder bygger Frölunda Park i Göteborg. Bild: Carbonwhite
Balder bygger Frölunda Park i Göteborg.

Balder äger och förvaltar sedan tidigare hyresrätterna Stjärnhusen i området Västra Frölunda och tillsammans med nyproduktionen kommer bostadsområdet bilda Frölunda Park. Totalt ska cirka 550 bostäder att byggas utmed Lergöksgatan och Munspelsgatan på ytor som idag huvudsakligen används som parkeringsplatser. Det första av de fyra projektetapperna – Sjöstjärnan – håller just nu på att färdigställas med planerad inflyttning 2019. Nu har även försäljningen av det andra projektet Strandsnäckan startats, medan de tredje- och fjärde projektetapperna planeras med preliminär inflytt år 2021.

- Det känns fantastiskt att vi har fått äran att skapa ett nytt område i Göteborg och den utmaningen tar vi på största allvar. Här ska alla trivas både i sina hem och sitt område i decennier. Det är otroligt viktigt att vi lyssnar på de som redan är bosatta här och de som är intresserade av att flytta hit. Därför har vi under hela processen haft en god dialog med kommunen, de boende och hyresgästföreningarna, säger Christian Nygård, projektledare hos Balder.
Skanska står för entreprenaden och Trafikkontoret för upprustning och underhåll av gator.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige