Image
Erik Selins Balder investerar utomlands.
Erik Selins Balder investerar utomlands. Bild: Balder

Balder köper ny utlandsportfölj

Transaktioner Balder fortsätter investera i Finland – senaste genom att köpa en stor portfölj.
Publicerad den 3 Mars 2020

Balder fortsätter investera i Finland. Framför allt har fastighetsjätten från Göteborg klivit in som huvudägare i Sato – men man har även gjort förvärv under egen flagg. Så sent som i januari köpte Balder tre fastigheter i Finland som inhyser bilhandlare från Länsiauto. Samtliga tre fastigheter ligger i södra Finland och drivs av K-Caara.

Nu fortsätter man på den inslagna vägen och köper en portfölj med ytterligare sju retailfastigheter avsedda för bilhandlare. Fastigheterna är belägna i Tammerfors, Lahtis, Kuopio, Joensuu, Tavastehus och Hyvinge. Den totala uthyrningsbara ytan för fastigheterna uppgår till ungefär 50 000 kvadratmeter, av vilka under 40 procent är återfinns i Tammerfors. Samtliga fastigheter är uthyrda till K-Caara.

Catella var finansiell rådgivare och Krogerus Attorneys var legal rådgivare åt säljaren Autokiinteistöt Laakkonen Oy.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige