Image

Balder köper 35 procent av finansbolag

Bolag Balder köper 35 procent av aktierna i finansbolaget Collector AB.
Publicerad den 11 Augusti 2011
Erik Selin. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Edie Ekberg
Erik Selin. Bild: Eddie Ekberg.

Förvärvet är villkorat av godkännande från Finansinspektionen. Balder kommer att tillträda aktierna efter det att Finansinspektionen lämnat sitt godkännande.

Förutsatt att transaktionen genomförs så blir Balder största ägare. Övriga större ägare är grundare och ledning, Provobis, Ernströmgruppen, Björn Savén och Claes Kinell.

- Vi är väldigt glada över att få möjligheten att köpa in oss i ett så välskött och framgångsrikt företag. Medarbetarna hos Collector kännetecknas av glöd, engagemang och drivkraft, vilket har varit en viktig del av framgången hittills. Collector har en mycket god lönsamhet och kommer att ingå i Balders finansiella placeringar, säger Balders vd Erik Selin.

Finansbolaget Collector grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Göteborg med verksamhet i hela Norden, Tyskland, Österrike och Holland. Affärsidén är att erbjuda kreativa, kundanpassade och effektiva finansiella tjänster. Den stora satsningen 2011 är Payport, en betalnings- och kreditplattform för e-handel. Bolaget har sedan tidigare en stor factoringverksamhet, utlåning, kredithantering och inlåning från allmänheten och har cirka 160 anställda med en balansomslutning på cirka 2,5 miljarder kronor.
Bolaget omsatte 455 miljoner kronor under 2010 med ett resultat före skatt om cirka 125 miljoner kronor. Målsättningen för 2011 är att omsättningen skall växa med minst 25 procent organiskt och att resultatet före skatt skall uppgå till minst 150 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige