Image
London.
London. Bild: CC by 2.0: Dun Can

Balder gör sitt första förvärv i Storbritannien

Transaktioner Balder har förvärvat 8 Fenchurch Place i centrala London. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om drygt 9 000 kvadratmeter och är uthyrd till i huvudsak försäkringsbolag och konsultföretag med en återstående genomsnittlig löptid om nio år.
Publicerad den 14 Januari 2019
Erik Selin. Bild: Balder
Erik Selin.

Investeringen uppgår till 75 miljoner pund och har hyror på 4,4 miljoner pund.

– Det är Balders första förvärv i London, vilket har varit en marknad som vi följt sedan en tid tillbaka. Förvärvet är ett naturligt steg för Balder i den diversifiering av fastighetsportföljen som vi genomfört de senaste åren. Vi hoppas kunna finna ytterligare investeringar i London framöver, säger vd Erik Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige