Image
På första spadtaget i går: Jan Svensson, vd för Hällingsjö Hus, Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden och Erik Selin, vd för Balder.
På första spadtaget i går: Jan Svensson, vd för Hällingsjö Hus, Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden och Erik Selin, vd för Balder. Bild: Mikaela Alexandersson

Balder byggstartar i Bergsjön – 14 av 19 sålda

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för Balders radhus i Bergsjön i Göteborg. 14 av de 19 radhusen redan är sålda - mestadels till köpare från helt andra delar av Göteborg. – Det märks att tröskeln för att flytta till Bergsjön blivit allt lägre. Med nya fina bostäder stärker vi bilden av ett grönt, tryggt och trivsamt område att bo i, säger Erik Selin, vd för Balder.
Publicerad den 28 Maj 2019

Sedan 2013 har Balder gjort stora satsningar i Bergsjön med såväl ombyggnationer som sociala insatser med fokus på ungdomar i området. Stadens vision är att göra stadsdelen mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper. I Bergsjö Småstad har Balder startat tre projekt med större lägenheter och radhus. I helheten ingår invändig och utvändig ombyggnation av befintliga hus, och även utvecklingen av livet mellan husen med nya lekplatser, fler idrottsplaner och samlingsytor för umgänge. Totalt nyproduceras cirka 280 nya hem i form av radhus och lägenheter i bostadsrätts- och hyresrättsform.

De nya radhusen prefabriceras av Hällingsjö Hus i skyddad inomhusmiljö och monteras på plats i Bergsjön. Radhusen certifieras med Miljöbyggnad Silver för god hållbarhet och låg energiförbrukning. Förutom själva radhusen investerar Balder i den yttre miljön med bland annat en grön innergård, en stor lekplats och en nybyggd gata in i området.

Radhusen i Bergsjö Gård beräknas stå klara sommaren 2020. Husen uppförs i två plan om sammanlagt 119 kvadratmeter. Priset ligger från 2 395 000 till 2 670 000 kronor.

– Det blir mycket hus för pengarna, väldigt prisvärda bostäder med samma höga kvalitet som i alla våra områden, säger Erik Lavehall, regionansvarig för Balders fastighetsutveckling i Göteborg.

Bergsjö Småstad är ett projekt inom satsningen Bostad 2021, där Göteborgs stad i samarbete med ett flertal byggaktörer ska bygga 7000 extra bostäder för att möta den växande stadens stora behov av bostäder. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnolia storsatsar på nytt affärsområde

Bolag Magnolia Bostad har ett team som är helt dedikerat åt att få bolaget att växa inom samhällsfastigheter. För Fastighetssverige berättar affärsområdeschefen Catrin Viksten mer om satsningen – och vad som komma skall.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY