Image
Balder projektutvecklar på Östermalm.
Balder projektutvecklar på Östermalm. Bild: Utopia Arkitekter

Balder bygger lyxiga bostadsrätter på Östermalm

Bostäder Utvecklar prestigeprojekt i drömläge i Stockholm.
Publicerad den 23 Mars 2021

På Östermalm i Stockholm finns många fantastiskt fina bostadsfastigheter. Dessa är i regel uppförda för över 100 år sedan. Nu ska Balder tillskapa något motsvarande med högsta kvalitet i en helt ny bostadsrättsfastighet på en av de kvarvarande tomterna på Östermalm.

– Balder förverkligar många byggrätter för bostäder i Norden. När vi fick möjligheten att förvärva, i praktiken en tomt, i ett av Stockholms bästa lägen såg vi det som en intressant möjlighet, säger Balders vd Erik Selin.

Balders avsikt är att uppföra en fastighet om cirka 5 500 kvadratmeter som innehåller 28 bostadsrättslägenheter, cirka 300 kvadratmeter kommersiella lokaler och parkeringar i källarplan. I förra veckan godkändes bygglovet, på så vis kan Balder nu ta nästa steg för att realisera detta fina projekt.

– Uppdraget är att tillskapa det bästa, vilket leder till att vi vill förena stilig arkitektur med utsökt funktion. För att förverkliga målet har vi satt samman ett hängivet team av engagerade och kunniga personer som blir en garant för att vi kommer att nå vårt mål, säger Thorsten Åsbjer, senior vice vd på Balder.

Balder har gett Skeppsholmen Sotheby´s uppdraget att ansvara för försäljning av bostadsrätterna.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY