Image
Bild: ÅWL

ÅWL utformar 250-miljoners badhus i Ängelholm

Arkitektur ÅWL Arkitekter har tagit fram det vinnande förslaget för ett nytt badhus i Ängelholm. Badhuset byggs på uppdrag av Ängelholms Kommun i anslutning till Rönne å och slår upp portarna våren 2014. Projektet kostar nära 250 miljoner kronor och ÅWL har tagit fram det vinnande förslaget i samarbete med Kunskapsporten och Peab.
Publicerad den 18 Augusti 2011
ÅWL:s badhus i Ängelholm. Bild: ÅWL Arkitekter. Bild: ÅWL
ÅWL:s badhus i Ängelholm. Bild: ÅWL Arkitekter.

Badhuset innehåller äventyrsbad, spa med soldäck, gym, vattensportfaciliteter och rehabcenter. Tanken är att flera behov vävs samman i ett badhus och att besökarna ska kunna gå från ”lek till vila” och tvärtom.

ÅWL har lagt ett speciellt fokus på att minimera badhusets påverkan på omgivningen. Exempelvis placerades vattenrutschbanor inomhus för att inte störa närboende.

Badhuset byggs i naturmaterial med träribbor och glas som smälter in i omgivande grönska från å och park. Takterrassen är riktad mot ån och byggnaderna har vridits så att träddungar kan sparas och bidra till atmosfären.
– När man simmar känns det lite som att man simmar ut mot grönskan. Infinitypoolen i spadelen ger också en känsla av att flyta samman med ån, säger Malin Pappila, ÅWL arkitekter.

Rehabdelen har en egen entré som ligger precis intill sjukhuset och mellan de två planeras ett hälsans hus. Lärande blir också en viktig del i det nya badhuset. Lokala vattenförhållanden med fiskar och växter kommer visas upp i badhuset och bidra till kunskap och diskussion.

ÅWL fick högsta betyg i upphandlingens samtliga kriterier. ÅWL vann även den allmänna arkitekttävling kring badhuset som anordnades 2009.
– Det är andra gången gillt för oss och vi är oerhört stolta över att ha blivit valda av en enig bedömningsgrupp, säger Malin Pappila på ÅWL Arkitekter.

Projektet kostar nära 250 miljoner kronor och ÅWL har tagit fram det vinnande förslaget i samarbete med Kunskapsporten och Peab.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige