Image
Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Sagax omfattar två kvarter i Barkarby om totalt 55 000 kvadartmeter BTA och ger Sagax möjlighet att utveckla bostäder, kommersiella lokaler, kontor och hotell.
Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Sagax omfattar två kvarter i Barkarby om totalt 55 000 kvadartmeter BTA och ger Sagax möjlighet att utveckla bostäder, kommersiella lokaler, kontor och hotell. Bild: AIX Arkitekter/Järfälla kommun

Avtal klart mellan Järfälla och Sagax – industriområde förvandlas till stad i Barkarby

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, vars moderbolag är Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.
Publicerad den 2 April 2020
Inom Sagax kvarter i Barkarby planeras för entré till Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. Bild: White Arkitekter/Sagax
Inom Sagax kvarter i Barkarby planeras för entré till Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Sagax två kvarter har ett mycket centralt läge och är strategiskt viktiga för Veddestas utveckling till stadsmiljö. Inom kvarteren planeras för en ny stationsbyggnad för Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.
– Sagax två kvarter spelar en nyckelroll i att förvandla Veddesta industriområde till en av Sveriges mest intressanta och upplevelserika platser, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Sagax omfattar två kvarter om totalt 55 000 kvadratmeter BTA och ger Sagax möjlighet att utveckla:
# bostäder, i huvudsak bostadsrätter
# kommersiella lokaler
# kontor och hotell

– Jag är glad att Sagax ser potential i det här området och investerar i Barkarby. Inom några år kommer kvarteren att ha ett mycket gynnsamt läge mitt i Stockholmregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Rivning av befintliga byggnader på platsen beräknas starta under Q1 2021 och de två nya kvarteren beräknas stå klara i samband med tunnelbanans öppnande.

Om avtalet
Exploateringsavtalet med Marcato Förvaltnings AB avser fastigheten Veddesta 1:13 och reglerar genomförandefrågor och medfinansieringsersättning för tunnelbanan.

Godkännande av exploateringsavtalet behandlades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 16 mars. Beslut om godkännande tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 11 maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att jobba med bandet Kiss och deras avatarturnè. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige