"Att brygga fastighetsmarknad och kapitalmarknad"

Bolag Den svenska fastighetsmarknaden fortsätter vara glödhet. I en tid där konkurrensen hårdnar utmanar Arctic Securities – med sin expertis inom både fastighetsmarknad och kapitalmarknad – traditionerna genom nya sätt att skapa affärer åt sina klienter.

Skicka till e-post

Det är ingen hemlighet att den svenska fastighetsmarknaden gått urstarkt de senaste åren. Alla från privatpersoner till de allra största pensionsfonderna letar exponering mot fastigheter, något som traditionellt sett inneburit att man köper sin egen fastighet eller investerar i något av de större noterade bolagen.

Nu utmanar Arctic Securities de traditionella modellerna. Arctic Securities grundades 2007 och är en ledande nordisk investmentbank, som specialiserat sig på Corporate Finance-transaktioner och rådgivning, mäkleri samt aktie- och kreditanalys. Arctic Securities har en global närvaro med stark lokal placing power och stort fokus på fastigheter.

– Fastigheter är vår största sektor och vi erbjuder nya sätt att få exponering mot fastigheter genom våra produkter, säger Daniel Andersson, chef för Real Estate Corporate Finance.

Arctics kunder utgörs av såväl etablerade fastighetsaktörer som mer finansiella investerare. I arbetet med att erbjuda dessa investerare möjlighet till fastighetsexponering samt erbjuda olika finansieringsformer ingår fyra delar i Arctics erbjudande:

- Equity Capital Markets.
- Debt Capital Markets.
- Syndikeringar.
- M&A.


– Vi har en mycket stark position där vi kombinerar lång erfarenhet och genuin expertis inom fastighetsmarknad och kapitalmarknad. Med den verktygslådan finns det många olika sätt att skapa mervärden åt våra investerare, säger Daniel Andersson.

– Vi är utpräglat opportunistiska. Om vi identifierar en transaktionsmöjlighet, så utgår vi från den specifika affären och skräddarsyr en transaktion som kan attrahera en viss typ av investerare.

Arctic Securities har drygt 200 anställda med kontor i Stockholm, Oslo, New York, Houston och Rio de Janeiro. I Sverige leds fastighetsteamet av Daniel Andersson, som för drygt ett år sedan lämnade tjänsten som transaktionschef på CBRE för att ansluta till Arctic Securities.

– Det är väldigt spännande att verka i en slimmad organisation som är uteslutande operativ och fokuserad på affären. Vi har både sektorspecialister (inom fastigheter) och produktspecialister (inom obligationer, kapitalresningar, syndikeringar etc) och kan därmed sätta vi hop det vassaste teamet utifrån varje projekts förutsättningar.

Hur ser framtiden ut för Arctic Securities?

– I dag är vi 25 personer på Stockholmskontoret varav tio fokuserar på fastigheter. Vi expanderar och kommer säkert att dubbla vår verksamhet inom något år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
+ Plus

Utvecklare stoppar Brf-projekt – var för grönt+ Plus
Amir Chizari.

Mannen som talar med robotar+ Plus

Bildextra: Så blir NCC:s Brommasatsning+ Plus
Anette Frumerie.

Frumerie: "Gott mottagande på säljstarten"Annika Winsth Play

"Riksbanken har hamnat i en rävsax"Lilla Bommen 5 och 6.

Castellum storköper i centrala Göteborg...Svenska Handelsfastigheter köper av Castellum i Boländerna.

...och säljer till Svenska Handelsfastigheter i UppsalaAnders Lago.

Lago: Värre kris än för tio år sedanFastighetssverige PLAY


Branschguiden

SSM vidtar ytterligare sparåtgärderEva Landén.

Corem bygger nytt i JärfällaAndreas Nelvig.

NP3: Höjer utdelningen med elva procentLisa Dickson Dolietis ansluter till Fredrik Forslings Pilotage Leasing.

Pilotage rekryterar från VästtrafikDastan Media Ringlund.

Willhem rekryterar från HSBSaxviken säljer i Uddevalla

Saxviken säljer i UddevallaMikael Nicander.

Stendörren: Stark ökning av förvaltningsresultatetHanna Brandström och Biljana Pehrsson.

Kungsledens HR-chef tar plats i ledningsgruppenNordic PM utökar sitt tjänsteutbud med servicetjänster för kontor och fastigheter.

Nordic PM breddar med servicetjänster för kontor och fastigheter+ Plus
Dennis Wedin.

Bostadsborgarrådet: "Det är alldeles för mycket byråkrati"+ Plus

Lyxmärke flaggar för fler stängningar: "Ser över våra avtal"+ Plus

Så formerar Wework styrkorna
Se fler nyheter