"Att brygga fastighetsmarknad och kapitalmarknad"

Bolag Den svenska fastighetsmarknaden fortsätter vara glödhet. I en tid där konkurrensen hårdnar utmanar Arctic Securities – med sin expertis inom både fastighetsmarknad och kapitalmarknad – traditionerna genom nya sätt att skapa affärer åt sina klienter.

Skicka till e-post

Det är ingen hemlighet att den svenska fastighetsmarknaden gått urstarkt de senaste åren. Alla från privatpersoner till de allra största pensionsfonderna letar exponering mot fastigheter, något som traditionellt sett inneburit att man köper sin egen fastighet eller investerar i något av de större noterade bolagen.

Nu utmanar Arctic Securities de traditionella modellerna. Arctic Securities grundades 2007 och är en ledande nordisk investmentbank, som specialiserat sig på Corporate Finance-transaktioner och rådgivning, mäkleri samt aktie- och kreditanalys. Arctic Securities har en global närvaro med stark lokal placing power och stort fokus på fastigheter.

– Fastigheter är vår största sektor och vi erbjuder nya sätt att få exponering mot fastigheter genom våra produkter, säger Daniel Andersson, chef för Real Estate Corporate Finance.

Arctics kunder utgörs av såväl etablerade fastighetsaktörer som mer finansiella investerare. I arbetet med att erbjuda dessa investerare möjlighet till fastighetsexponering samt erbjuda olika finansieringsformer ingår fyra delar i Arctics erbjudande:

- Equity Capital Markets.
- Debt Capital Markets.
- Syndikeringar.
- M&A.


– Vi har en mycket stark position där vi kombinerar lång erfarenhet och genuin expertis inom fastighetsmarknad och kapitalmarknad. Med den verktygslådan finns det många olika sätt att skapa mervärden åt våra investerare, säger Daniel Andersson.

– Vi är utpräglat opportunistiska. Om vi identifierar en transaktionsmöjlighet, så utgår vi från den specifika affären och skräddarsyr en transaktion som kan attrahera en viss typ av investerare.

Arctic Securities har drygt 200 anställda med kontor i Stockholm, Oslo, New York, Houston och Rio de Janeiro. I Sverige leds fastighetsteamet av Daniel Andersson, som för drygt ett år sedan lämnade tjänsten som transaktionschef på CBRE för att ansluta till Arctic Securities.

– Det är väldigt spännande att verka i en slimmad organisation som är uteslutande operativ och fokuserad på affären. Vi har både sektorspecialister (inom fastigheter) och produktspecialister (inom obligationer, kapitalresningar, syndikeringar etc) och kan därmed sätta vi hop det vassaste teamet utifrån varje projekts förutsättningar.

Hur ser framtiden ut för Arctic Securities?

– I dag är vi 25 personer på Stockholmskontoret varav tio fokuserar på fastigheter. Vi expanderar och kommer säkert att dubbla vår verksamhet inom något år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Vectura uppför vård- och omsorgsboende i Eskilstuna.

Vectura uppför vård- och omsorgsboende i EskilstunaJohan Skoglund.

JM köper mark på EkeröSveafastigheter, med Per Wallgård som fastighetschef, bygger Cykelkungen i Uppsala.

Sveafastigheter bygger unikt cykelboendeFortsatt inbromsning inom lokalbyggandet första kvartalet 2019.

Fortsatt inbromsning inom lokalbyggandet under första kvartaletAnna Lundström.

Anna Lundström blir Lulebos administrativa chefSchneider Electric fördjupar samarbetet med KTH Live-In Lab genom centrumbildning.

Schneider Electric går in som partner i KTH Live-In LabVictoria Park, med Per Ekelund som vd, avser lösa in bolagets obligationslån.

Victoria Park löser in obligationslån+ Plus
Laurent Bataille.

"Nybyggda hus är 20 år efter i utvecklingen"Fastighetssverige PLAY


Branschguiden

Veidekke köper mark för att bygga radhus i Jönköping.

Veidekke köper mark i JönköpingNya Internationella Engelska Skolan i Vallentuna.

IES öppnar två nya skolor hos Nystad+ Plus
Ilija Batljan.

Efter Danmarksförvärven: "Fler inser att vi är Nordens ledande bolag"+ Plus
Joachim Kuylenstiernas Fastator trivs med att jobba i "myllan".

Fastator vill så långt bort från Stureplan som möjligtIlija Batljan, vd för SBB.

SBB köper i Norge och GöteborgAnette Frumerie, vd för Besqab.

Besqab: "Avvaktande men stabiliserad marknad"Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

SBAB: Tio procents sannolikhet för höjd ränta i årSLP köper fastigheten Lamellen 1 i Ljungby.

SLP köper i LjungbyMikael Lundström, vd.

Svefa: Intresset för samhällsfastigheter har exploderatMathias Björkman, Klas Modin och Susanne Essehorn

Profi förstärker och förändrarMarc von Melen.

Redito anställer tioAnders Lago.

Anders Lago omvald som förbundsordförande i HSB
Se fler nyheter