Image

Atrium Ljungbergs försäljning klar – delvis nya köpare

Transaktioner Atrium Ljungbergs försäljning av fyra handelsfastigheter har nu slutförts. Köparna är dock inte desamma som det ursprungligen var tänkt.
Publicerad den 5 November 2015
Kvarteret Igor i Västerås. Bild: Pixprovider
Kvarteret Igor i Västerås.

I somras kommunicerade Atrium Ljungberg att handelsfastigheterna Rotundan 1 (Rotebro Handel i Sollentuna), Orminge 47:1 (Orminge Centrum i Nacka), Igor 8 (Kvarteret Igor i Västerås) och Månadsmötet 9 (Mittpunkten i Östersund) skulle säljas.

Den tänkta köparen – brittiska Revcap tillsammans med Magnus Löfgren (Ampla Kapital) som lokal partner – klarade dock inte av finansieringen.

När affären nu genomförs köper Revcap/Löfgren två av fastigheterna – Orminge Centrum och Rotebro Handel.

De övriga två fastigheterna – Igor i Västerås och Mittpunkten i Östersund – köps av den finska pensionsinstitutionen Keva tillsammans med en lokal partner, HEA fastigheter.

Tillträde sker den 1 december.

Den totala köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till cirka 1 280 miljoner kronor före avdrag för uppskjuten skatt.

Affären ger Atrium Ljungberg ett positivt resultat efter skatt med cirka 80 miljoner kronor.

De fyra handelsfastigheterna omfattar totalt 63 300 kvadratmeter uthyrbar yta med ett hundratal butiker och restauranger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunen behöver investera en miljard – kan sälja Saltsjöbad

Ekonomi/Finansiering Ystad kommun behöver investera närmare en miljard kronor det närmsta året – men några lån för att finansiera det hela är inte aktuellt. I slutet av november kommer därför partierna i kommunen att samlas för att diskutera vilka kommunala fastigheter som skulle kunna säljas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY