Image
Atrium Ljungberg utvecklar nytt kontorsområde i Gränbystaden genom förnyad markanvisning.
Atrium Ljungberg utvecklar nytt kontorsområde i Gränbystaden genom förnyad markanvisning. Bild: Atrium Ljungberg/CF Møller

Atrium Ljungberg utvecklar nytt kontorsområde i Gränbystaden

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har beslutat att ge Atrium Ljungberg en förnyad markanvisning i Östra Sala backe i anslutning till Gränbystaden.
Publicerad den 28 Juni 2019

Samtidigt har C.F. Møller Architects vunnit det parallella uppdraget för att rita de nya byggnaderna i området, som bland annat kommer att innehålla en stor mängd kontor. I och med denna utveckling av området tillskapas ett nytt kontorskluster i Uppsala.

Den förnyade markanvisningen omfattar det nordligaste kvarteret av Östra Sala backes tredje etapp och ett mindre område i anslutning till Gränbystaden galleria. Därmed ges Atrium Ljungberg möjligheten att utveckla Gränbystaden till ett nytt kontorskluster i Uppsala, med goda kommunikationer och med ett stort utbud av restauranger och närservice. Utöver kontor planeras det även för friskvård, utbildning och bostäder.

Gränby har utpekats som en av de fem stadsnoderna i Uppsala. Noden planeras innehålla en högre koncentration av arbetsplatser och sammanlänkas med en tät kollektivtrafik.
– Östra Sala backe är en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar och vi ser fram emot ett gott samarbete med Atrium Ljungberg när vi binder ihop södra och norra sidan av Vaksalagatan, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

I samband med den förnyade markanvisningen har C.F. Møller Architects vunnit det parallella uppdraget för byggnaderna i området. I bedömningsgruppen fanns representanter från både Atrium Ljungberg och Uppsala kommun.
– Vi anser att C.F. Møller Architects bidrag kommer att bidra till att skapa en värdig och intressant entré till Uppsala. Deras förslag knyter även ihop Gränbystaden med Östra Sala backe på ett fint sätt, säger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala och norra Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige