Atrium Ljungberg uppmanar svenskarna att rensa garderoben

Publicerad den 13 Oktober 2018

Skicka till e-post

Bolag Den 12-21 oktober uppmanas allmänheten att garderobsrensa för att bidra till att människor i utsatthet får ett bättre och värdigare liv. Då genomförs nämligen den årliga klädinsamlingen Återwin-win på initiativ av Atrium Ljungbergs handelsplatser och lokala Stadsmissioner. På fyra år har initiativet samlat in otroliga 291 ton kläder. Nu vill Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna tacka dem som ger. Alla som är med och bidrar hyllas därför genom Återwin-wins egna Wall of Fame.

Till hösten vill många förnya sina garderober. I Sverige köper vi cirka 13 kilo nya kläder och textilier per person varje år, vilket motsvarar drygt ett nyinköpt plagg varje vecka . Samtidigt slänger svenskarna omkring 70 000 ton textilier i hushållssoporna varje år, vilket motsvarar ungefär 8 kilo per person . Nu vill Atrium Ljungberg och lokala Stadsmissioner, genom initiativet Återwin-win, få svenskarna att skänka sina kläder istället - till förmån för människor i utsatthet. Win-win helt enkelt.

Mellan den 12-21 oktober uppmanas allmänheten därför att rensa garderoben. Då genomförs den årliga klädinsamlingen Återwin-win på initiativ av Atrium Ljungbergs handelsplatser och Stadsmissionerna i Skåne, Uppsala och Stockholm. Initiativet startade för fyra år med ett mål om att ge människor i utsatthet ett bättre och värdigare liv. På fyra år har det inom ramen för initiativet samlats in otroliga 291 ton kläder. Nu vill Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna tacka alla som är med och bidrar till insamlingen eftersom varje Återwin-win-hjälte och varje gåva gör verklig skillnad. Alla som lämnar in gamla kläder under Återwin-win-insamlingen i år kommer därför att få sitt namn målat av en lokal konstnär på en Wall of Fame, och därmed få den uppskattning som en sann hjälte förtjänar.

– Vi är otroligt glada över att så många är med och bidrar år efter år. Nu vill vi hylla alla dessa fina medmänniskor. Deras bidrag betyder mycket för så många och vi vill att de ska veta att deras gåvor verkligen gör skillnad. De är sanna hjältar!", säger Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet, Atrium Ljungberg.

Mellan den 12 och 21 oktober kommer det att upprättas sammanlagt sex insamlingsstationer på handelsplatserna Sickla (Stockholm), Farsta Centrum (Stockholm), Söderhallarna (Stockholm), Mobilia (Malmö), Gränbystaden (Uppsala) och Forumgallerian (Uppsala). Alla bidrag - stora som små - räknas. Den som är med och bidrar genom att skänka kläder får även en rabattcheck på 20 procent som kan användas vid ett köp av valfri vara i någon av de medverkande handelsplatsernas butiker.

Alla de kläder som samlas in går till Stadsmissionens lokala arbete för att hjälpa människor som lever i utsatthet. Kläderna delas ut inom Stadsmissionens olika verksamheter, återbrukas till nya produkter eller säljs i Stadsmissionens egna second hand-butiker.

Enkla tips när du ska rensa garderoben:
- Ta ut allt ur din garderob så du får en tydlig översikt
- Kategorisera alla plagg och dela upp i tre högar: spara, sälja eller skänka
- Använd ettårs-regeln – låt allt som du inte använt under det senaste få ett nytt hem
- Är du osäker på om du vill behålla något? Tänk en extra gång på att din garderobsrensning är bra för klimatet. De kläder du inte använder just nu kan komma till stor nytta och glädje för någon annan
- Alla plagg som du vill skänka bort kan du lämna in till Återwin-win och hyllas som den sanna hjälten du är! Du kan även lämna in trasiga kläder och plagg som inte längre fyller sin funktion. Insamlingen är öppen mellan 12-21 oktober.

Medverkande handelsplatser:
Sickla (Stockholm), Farsta Centrum (Stockholm), Söderhallarna (Stocholm), Mobilia (Malmö), Gränbystaden (Uppsala) och Forumgallerian (Uppsala).


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige

Fabege kikar på egen coworkinglösning

Bolag Även om man själva väljer att kalla funktionen för "satellitkontor".


Tobin öppnar för både hyresrätter och kontor

Bolag För Fastighetssverige berättar bostadsutvecklarens nya vd Patrik Mellgren mer om möjligheterna att bredda affären avsevärt.


Annons
Stora Kontorsdagen
Charlotte Vikström, Karolin Forsling, Mats Hederos, Mikael Näselius och Milena Kuljanin diskuterar Weworks kommande intåg på den svenska kontorsmarknaden på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel den 6 november.

Branschen om Weworks intåg i Sverige

Stora Kontorsdagen Musikbranschen har Spotify, handeln har Amazon – fastighetsbranschens disrupter sägs vara Wework, och till våren etablerar de sig hos AMF Fastigheter på Regeringsgatan 27 i Stockholm. Vad innebär Weworks etablering för kontors- och coworkingmarknaden? Missa inte diskussionen på Kontorsmarknadens mötesplats på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.


Här vill man bygga 500 nya bostäder

Bostäder Tillväxtorten vill satsa 107 miljoner på att bygga ett nytt bostadsområde på gammal odlingsmark – ska inrymma 500 bostäder i form av flerbostadshus, villor och radhus.


Satsningen: "Det är ett logistikmecka"

Bygg/Arkitektur Den framtida logistikanläggningen ska bli lika stor som tolv fotbollsplaner när man bygger ut den med ytterligare 45 000 kvadratmeter. För Fastighetssverige berättar man mer om varför man satsar i just det området.


Skanska vinstvarnar – miljardnedskrivningar i USA

Bolag Skanska gör nedskrivningar i USA om 1,3 miljarder kronor – USA-chef byts ut.


Balders vision för Väsby Entré

Bygg/Arkitektur Balder har utvecklat ett idékoncept för Väsby Entré, innehållande cirka 1 500 bostäder, kommersiell service, samhällsservice och arbetsplatser för kontor.


Oscar stuvar om i koncernledningen

Bolag Tidigare försäljningschefen lämnar bolaget.


Stendörren förvärvar åtta fastigheter i Västerås

Transaktioner Köper 41 500 kvadratmeter för 345 miljoner kronor av Castellum i Gurkstaden.


Westerlinds rekryterar och förstärker inom projektutveckling

Karriär Westerlinds fortsätter sin satsning på projektutveckling och förstärker organisationen med Peter Koserius Nordberg med ett förflutet på bland annat Skanska.


Pembroke och Hufvudstaden har landets mest nöjda kontorshyresgäster

Bolag Pembroke Real Estate har Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster och bland storbolagen hamnar Hufvudstaden i topp, enligt Fastighetsbarometern Kontor som mäter hyresgästernas nöjdhet med lokaler, service och förvaltningskvalitet, som presenteras av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.


Prime Living säljer igen

Transaktioner Efter att ha lagt ut sin första fastighet någonsin till försäljning tidigare i veckan avser bolaget att avyttra även i Sollentuna.


Klövern: Förvaltningsresultat upp nio procent

Bolag Klövern redovisar ett stabilt tredje kvartal. Både intäkterna och förvaltningsresultatet stiger med nio procent.


Starwood miljardsäljer i Oslo

Transaktioner Starwood säljer ett stort kontorskomplex i Oslo till en Tristan Capital Partners-fond för 122 miljoner euro, motsvarande cirka 1 260 miljoner kronor.


Wilner Anderson landar ytterligare uppdrag

Karriär Förre Agora- och Steen & Ström-vd:n blir Senior Advisor hos ElinderSten.


Väla Centrum har nöjdast köpcentrumhyresgäster

Bolag Väla Centrum har årets nöjdaste hyresgäster för köpcentrum. Det visar den årliga NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Butik som presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.


Ida Lanto och Hugo öppnar i Mall of Scandinavia

Handel Jättegallerians modestråk The Designer Gallery växer ytterligare när designern Ida Lanto öppnar sin första pop-up butik och Hugo Boss slår upp portarna till sitt senaste koncept.


Något förbättrat resultat för Atrium Ljungberg

Bolag Atrium Ljungberg presenterar en stabil rapport för årets tre första kvartal, resultat och driftöverskott harmonierar i princip perfekt med motsvarande period förra året.


Butikskedja bommar igen tio butiker: "Ingenting får vara heligt"

Handel Fastighetssverige har kartlagt branschens exponering när skokedjan släcker nästan samtliga fysiska butiker.


Två av Castellums stora projekt i pipen. Bygget av Eons kontor och Domstolsverket, båda i Nyhamnen, Malmö.

Efter succén – så rustar Castellum framåt

Bolag Efter ett nytt rekordkvartal med 13-procentig ökning av förvaltningsresultatet blickar Castellum nu framåt mot färdigställandet av ett flertal stora projekt.

Här är Castellums dyraste projekt

Bolag Fastighetssverige listar några andra av Castellums stora projekt som är under utveckling.