Atrium Ljungberg uppmanar svenskarna att rensa garderoben

Publicerad den 13 Oktober 2018

Skicka till e-post

Bolag Den 12-21 oktober uppmanas allmänheten att garderobsrensa för att bidra till att människor i utsatthet får ett bättre och värdigare liv. Då genomförs nämligen den årliga klädinsamlingen Återwin-win på initiativ av Atrium Ljungbergs handelsplatser och lokala Stadsmissioner. På fyra år har initiativet samlat in otroliga 291 ton kläder. Nu vill Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna tacka dem som ger. Alla som är med och bidrar hyllas därför genom Återwin-wins egna Wall of Fame.

Till hösten vill många förnya sina garderober. I Sverige köper vi cirka 13 kilo nya kläder och textilier per person varje år, vilket motsvarar drygt ett nyinköpt plagg varje vecka . Samtidigt slänger svenskarna omkring 70 000 ton textilier i hushållssoporna varje år, vilket motsvarar ungefär 8 kilo per person . Nu vill Atrium Ljungberg och lokala Stadsmissioner, genom initiativet Återwin-win, få svenskarna att skänka sina kläder istället - till förmån för människor i utsatthet. Win-win helt enkelt.

Mellan den 12-21 oktober uppmanas allmänheten därför att rensa garderoben. Då genomförs den årliga klädinsamlingen Återwin-win på initiativ av Atrium Ljungbergs handelsplatser och Stadsmissionerna i Skåne, Uppsala och Stockholm. Initiativet startade för fyra år med ett mål om att ge människor i utsatthet ett bättre och värdigare liv. På fyra år har det inom ramen för initiativet samlats in otroliga 291 ton kläder. Nu vill Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna tacka alla som är med och bidrar till insamlingen eftersom varje Återwin-win-hjälte och varje gåva gör verklig skillnad. Alla som lämnar in gamla kläder under Återwin-win-insamlingen i år kommer därför att få sitt namn målat av en lokal konstnär på en Wall of Fame, och därmed få den uppskattning som en sann hjälte förtjänar.

– Vi är otroligt glada över att så många är med och bidrar år efter år. Nu vill vi hylla alla dessa fina medmänniskor. Deras bidrag betyder mycket för så många och vi vill att de ska veta att deras gåvor verkligen gör skillnad. De är sanna hjältar!", säger Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet, Atrium Ljungberg.

Mellan den 12 och 21 oktober kommer det att upprättas sammanlagt sex insamlingsstationer på handelsplatserna Sickla (Stockholm), Farsta Centrum (Stockholm), Söderhallarna (Stockholm), Mobilia (Malmö), Gränbystaden (Uppsala) och Forumgallerian (Uppsala). Alla bidrag - stora som små - räknas. Den som är med och bidrar genom att skänka kläder får även en rabattcheck på 20 procent som kan användas vid ett köp av valfri vara i någon av de medverkande handelsplatsernas butiker.

Alla de kläder som samlas in går till Stadsmissionens lokala arbete för att hjälpa människor som lever i utsatthet. Kläderna delas ut inom Stadsmissionens olika verksamheter, återbrukas till nya produkter eller säljs i Stadsmissionens egna second hand-butiker.

Enkla tips när du ska rensa garderoben:
- Ta ut allt ur din garderob så du får en tydlig översikt
- Kategorisera alla plagg och dela upp i tre högar: spara, sälja eller skänka
- Använd ettårs-regeln – låt allt som du inte använt under det senaste få ett nytt hem
- Är du osäker på om du vill behålla något? Tänk en extra gång på att din garderobsrensning är bra för klimatet. De kläder du inte använder just nu kan komma till stor nytta och glädje för någon annan
- Alla plagg som du vill skänka bort kan du lämna in till Återwin-win och hyllas som den sanna hjälten du är! Du kan även lämna in trasiga kläder och plagg som inte längre fyller sin funktion. Insamlingen är öppen mellan 12-21 oktober.

Medverkande handelsplatser:
Sickla (Stockholm), Farsta Centrum (Stockholm), Söderhallarna (Stocholm), Mobilia (Malmö), Gränbystaden (Uppsala) och Forumgallerian (Uppsala).


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Pelle Frisack.

Slutpläderingen

Karriär Han har begärt utträde ur Advokatsamfundet och hyrt ett coworking-kontor på Kungsportsavenyn. Nu berättar Pelle Frisack, tidigare vd på Lindahl Göteborg, mer om vad som komma skall.


Så dyr blir notan för myndighetsnedläggningen

Uthyrning Nästa år släcks Jämställdhetsmyndigheten ner. Men Fastighetssverige kan berätta att hyresavtal gällande myndighetens kontor i Göteborg sträcker sig långt mycket längre än så.


Annons
Stora Bostadsdagen

Arvid Lindqvist analyserar läget

Stora Bostadsdagen Catellas Arvid Lindqvist analyserar läget på marknaden för bostadsfastigheter på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 20 februari.


Ska bygga trähus i Stockholms innerstad

Bostäder Folkhem Trä, som ägs av Veidekke och Rikshem är på väg att förvärva två centrala stockholmskvarter för 356 miljoner kronor.


Holmströmgruppen vill dubbla volymen

Bolag Holmströmgruppen har nyligen anställt en ny fastighetschef. För Fastighetssverige berättar bolagets vd hur man ska arbeta med att stärka tillväxten under nästa år.


Willhem köper för 600 miljoner

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av 265 hyreslägenheter i Malmö. Fastigheterna förvärvas av PP Pension till ett överenskommet fastighetsvärde om 600 miljoner kronor.


Ulrika Liss-Daniels blir ny vd för Semrén & Månsson

Bolag Ulrika Liss-Daniels utsetts till vd för Semrén & Månsson Group. Hon har lång erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet i Göteborgsregionen, senaste som chef för reklambyrån Grey Gothenburg. Hon tillträder tjänsten på Semrén & Månsson 1 mars.

Semrén & Månsson satsar på byggherredrivna planer

Bygg/Arkitektur Ett snabbspår till produktion av nya bostäder, en mer sammanhållen process och tätare samverkan. Fördelarna med byggherredrivna planprocesser är flera. På Semrén & Månsson gör man nu arbetssättet till en naturlig del i utvecklingen av kontorets stadsbyggnadsstudio – och först ut är en detaljplan i centrala Lerum.


Niam rekryterar från Kungsleden

Bolag Niam har anställt Henrik Gerdin som fondchef för Niam Nordic VI. Han har en gedigen erfarenhet av fastighetsinvesteringar och kommer närmast från en roll som transaktionschef på Kungsleden.


Genom Ängsö Logistik köper Arctic fastigheter i Borås, Örebro och Vansbro.

Arctic köper logistik

Transaktioner Ängsö Logistik, ett fastighetsbolag etablerat av Arctic Securities AS, filial Sverige har förvärvat en portfölj bestående av tre logistikfastigheter i Borås, Örebro och Vansbro från Logistic Contractor. Fastigheterna är under uppförande av Logistic Contractor med planerat färdigställande under 2019.


Här är Wallenstams nya affärsplan

Bolag Wallenstams styrelse har fattat beslut om en ny femårig affärsplan som startar 1 januari 2019, med målet att under perioden uppnå en substansvärdesökning om 40 kronor per aktie. Målet kompletteras med tre viktiga ledstjärnor inom fokusområdena kund, medarbetare och miljö. I samband med den nya affärsplanen görs också justeringar i formuleringarna för bolagets vision och affärsidé.


Cushman & Wakefields Milena Kuljanin skriver, bland annat, om vad Weworks intåg kommer att innebära för kontorsmarknaden i Sverige.

Krönika: Hur ska fastighetsägare förhålla sig till coworking?

Sverige Milena Kuljanin, Occupier Services & Research på Cushman & Wakefield skriver här om vad Weworks kommande intåg i Sverige kommer innebära, samt ett par handfasta tips till ägare av kontorsfastigheter.


Stark detaljhandel trotsar konjunktur under avmattning

Handel Konjunkturen är på väg att mattas av. Tredje kvartalet bjöd på negativ BNP-tillväxt på kvartalsbasis för första gången sedan 2013 även om tillväxten var positiv relativt motsvarande kvartal förra året. HUI Research spår att årets helårstillväxt landar på 2,4 procent för att sedan sjunka till 1,8 procent under 2019 och 1,4 procent under 2020.


Västerkulla köper hotell i Falun

Transaktioner Västerkulla Hotell har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Bergmästaren 22 i centrala Falun. Fastigheten bedöms tillträdas under februari 2019.


Riksbyggen: Slopat investeringsstöd för hyresrätter slår hårt mot unga och ekonomiskt utsatta grupper

Sverige Riksdagens beslut om att anta förslaget till statsbudget från Moderaterna och Kristdemokraterna innebär att Investeringsstödet för anordnande av hyresbostäder och bostäder för studerande försvinner den 1 januari 2019. Riksbyggen har i sin kommande produktion av hyresrätter planerat att använda stödet för att bygga fler bostäder som många har råd att efterfråga.


Peab bygger för Tornet

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 81 hyreslägenheter med tillhörande garage i Västerås. Beställare är Tornet Bostadsproduktion AB och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner kronor.


Boverket: Splittrad utveckling på bostadsmarknaden

Sverige Antalet påbörjade bostäder minskar med cirka 20 procent i år, då 54 500 bostäder påbörjas enligt Boverkets senaste prognos. Indikatorerna visar också att det är stora skillnader runt om i landet. Under 2019 minskar byggandet med ytterligare 6 procent, då 51 000 bostäder påbörjas. Antalet nya bostäder är långt under det långsiktiga behovet, som Boverket beräknar till cirka 67 000 bostäder per år.


Lennart Sten

Därför dröjer Klarabos börsnotering

Bolag För Fastighetssverige berättar Klarabos nya styrelseordförande Lennart Sten mer om varför bolagets börsnotering dröjer och varför han växlar upp sitt eget engagemang just nu.

Klarabo plockar in nytt kapital

Bostäder Klarabo har tagit in 287 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att bredda verksamheten och även börja förvärva befintliga hyresbostäder med utvecklingspotential.

Klarabo köper av Trelleborgshem

Transaktioner Klarabo har förvärvat hyresfastigheter av Trelleborgshem, Trelleborgs kommunala bostadsbolag. Totalt handlar det om 96 lägenheter i välskötta fastigheter byggda i slutet av 1960-talet.


Preffarna som ger högst direktavkastning just nu

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige kartlägger direktavkastningen när det gäller branschens preferensaktier. Var får man en direktavkastning på över trettio procent, och får man nöja sig med fem? Här är hela listan.


Därför lämnar han NCC – efter 14 år

Karriär Efter 14 år på NCC, senast som ansvarig affärschef för att rodda Lisebergs stora jubileumsprojekt går Shahroz Sahba vidare. För Fastighetssverige berättar han varför han ska bli ny regionchef för väst i Serneke Bygg.


Så ska han få Arwidsro att växa

Karriär För Fastighetssverige berättar Gustav Lilliehöök, ny transaktionsansvarig på Arwidsro varför uppdraget lockade och hur han ska arbeta med att lyfta bolagets kommande expansion.