Image

Atrium Ljungberg köper i Hagastaden

Transaktioner Atrium Ljungberg köper loss resterande 50 procent av fastigheten Blästern 6 i Hagastaden från Humlegården för 342 miljoner kronor. Duon köpte fastigheten av Alecta 2008 för 614,8 miljoner kronor.
Publicerad den 30 December 2011
Annons
Image
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg.

Kontorsfastigheten Blästern 6 ligger på Norra Stationsgatan där den nya Hagastaden växer fram.

Fastigheten omfattar totalt cirka 31 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav cirka 6 500 kvadratmeter garage. Fastigheten är uthyrd till cirka 80 procent.

Atrium Ljungberg har haft förvaltningsansvaret för fastigheten som man har samägt med Humlegården.

Atrium Ljungberg äger sedan tidigare fastigheten Blästern 11 och tillsammans med Länsförsäkringar Liv fastigheten Blästern 13 i samma kvarter som den nu förvärvade fastigheten.

- Det är mycket glädjande att vi har gjort den här viktiga affären på en av de starkaste tillväxtmarknaderna i Stockholm. Vi vill fortsätta växa inom kontorsfastigheter i Stockholm och det här förvärvet är strategiskt helt rätt för oss. Det ger oss också möjligheter att i än större utsträckning vara delaktiga i den spännande utveckling som sker i området, säger Ingalill Berglund, vd för Atrium Ljungberg.

- Samägandet med Atrium Ljungberg har varit tilltalande men det är rätt tid för oss att överlämna det framtida ägaransvaret till Atrium Ljungberg, varvid vi kan koncentrera oss på andra investeringar som har högre prioritet för oss, säger Per-Arne Rudbert, för på Humlegården Fastigheter.

Glimstedt har varit legal rådgivare till Humlegården i transaktionen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige