Image

Atrium Ljungberg hyr ut i Glashuset

Bolag Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med SEB om drygt 800 kvadratmeter i karaktäristiska Glashuset vid Slussen i Stockholm.
Publicerad den 9 Maj 2018
Atrium Ljungbergs Glashuset vid Slussen. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungbergs Glashuset vid Slussen.

Kontoret kommer att kunna erbjuda rådgivning såväl digitalt som personligt via bokade möten. Kontraktet är på fem år och inflyttning beräknas ske i februari 2019.

– Vi är mycket nöjda med vår kommande etablering i Glashuset. Det fantastiska huset är lättillgängligt för våra kunder och vi ser Slussen som en naturlig knutpunkt på Söder och för söderort, säger Pär Björn, regionchef SEB.

Glashuset är en av Stockholms mest kända byggnader belägen precis vid Stockholms inlopp. Läget innanför tullarna i kombination med närheten till en av Stockholms största knutpunkter gör Glashuset till en av Atrium Ljungbergs mest attraktiva kontorsfastigheter. Här finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ. I mars skrevs även avtal med co-workingaktören Convendum om dryga 5 000 kvadratmeter i fastigheten.

Atrium Ljungberg satsar stort på Södermalm och förvärvade under 2017 fastigheter vid såväl Slussen som Medborgarplatsen.

– Vi är väldigt glada att SEB väljer att flytta in i Glashuset, säger Camilla Waxin, uthyrare, Atrium Ljungberg.

– Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver. SEB:s etablering är ytterligare ett kvitto på platsens attraktivitet, fortsätter Camilla Waxin.

Hyresavtalet med SEB är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige