Image
Charlotta Skog, Koncept, och Pehr Westman, Atrium Ljungberg, tar emot pris när Atrium Ljungberg vann Sveriges Snyggaste Kontor 2018.
Charlotta Skog, Koncept, och Pehr Westman, Atrium Ljungberg, tar emot pris när Atrium Ljungberg vann Sveriges Snyggaste Kontor 2018. Bild: Axel Ohlsson

Atrium Ljungberg har Sveriges Snyggaste Kontor 2018

Stora Kontorsdagen Fastighetsjätten vann den prestigefyllda utmärkelsen Sveriges Snyggaste Kontor på Stora Kontorsdagen.
Publicerad den 6 November 2018
Atrium Ljungberg har Sveriges Snyggaste Kontor 2018. Bild: Axel Ohlsson
Atrium Ljungberg har Sveriges Snyggaste Kontor 2018.

Atrium Ljungberg vann utmärkelsen före tvåan HiQ och trean Ideas. Atrium Ljungberg har skapat sitt nya huvudkontor tillsammans med Koncept.

– Jag är väldigt stolt över vinsten i tävlingen Årets snyggaste kontor. Vår målsättning är att ligga i framkant med vårt kontorserbjudande och därför är det extra roligt att vi uppmärksammas för vårt eget nya huvudkontor. Det här är en modern, estetisk arbetsplats som verkligen stimulerar samarbete, kreativitet och effektivitet, något som är avgörande parametrar för att ett företag ska lyckas, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Se bilder från vinnarkontoret här.

Prissponsor i tävlingen är Moderna Samlare.

Atrium Ljungbergs kontor är helt aktivitetsbaserat och skapat för att främja samarbete, kreativitet och effektivitet. Kontoret ligger i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Ambitionen har varit att behålla lokalens tidstypiska och industriella känsla, bland annat genom råa betonggolv, tak med synliga installationer och mellanväggar med industrikänsla. För att mjuka upp lokalen har växter, klädda möbler, mattor, textilier och trädetaljer använts.

I utvecklingsarbetet med Atrium Ljungbergs nya huvudkontor har stor inspiration hämtats från hotell, som ofta erbjuder välkomnande och rogivande miljöer med hög servicegrad. En annan ledstjärna har varit att utveckla ett kontor som är långsiktigt och hållbart. Därför lades stor vikt vid att välja material och möbler som rimmar med detta. Snickerier, textilier, möbler och arbetsverktyg är producerade lokalt eller av utvalda leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil.

I samband med flytten till det nya huvudkontoret övergick Atrium Ljungberg också till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt, något som avspeglar sig i kontorets design och disposition.

Syftet med tävlingen Sveriges snyggaste kontor är att belysa landets stora bredd inom smarta och snygga kontor och de kriterier som bedöms är stil, arbetsmiljö och nytänkande.

– Totalt nominerades 84 kontor, alla av riktigt hög kvalité, till årets upplaga av Sveriges snyggaste kontor. Att just Atrium Ljungbergs kontor står som vinnare känns helt logiskt, inte minst med tanke på den omvandling man genomfört från tom industrilokal till en modern arbetsplats för framtiden. Vi vill rikta ett stort grattis till Atrium Ljungberg, säger Eddie Ekberg, chefredaktör för Fastighetssverige och Lokalnytt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Kontorsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 16 november, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:









Partner:













Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige