Image
Atrium Ljungberg har anlitat TL Bygg för att bygga om en gammal panncentral till en modern förskola.
Atrium Ljungberg har anlitat TL Bygg för att bygga om en gammal panncentral till en modern förskola. Bild: Walk the Room

Atrium Ljungberg gör panncentral till förskola

Bygg/Arkitektur Byggentreprenören TL Bygg har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att bygga förskola i den gamla panncentralen på Nobelberget i Sickla.
Publicerad den 20 November 2019

Förskolan blir en del av den nya stadsdelen Nobelberget och kommer att få sex avdelningar, en ny påbyggnad och en gård för lek i direkt anslutning.

Gårdens utformning tar tillvara på områdets naturliga höjdskillnader och husets påbyggnad blir färgglad med organiska former och rundade hörn.

Mycket av byggnadens unika karaktär med tegel och den vackra skorstenen kommer att bevaras.

Arbetet påbörjas omgående och förskolan, som kommer att drivas av Jensens förskola, beräknas öppna i årsskiftet 2020/2021.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att förverkliga Atrium Ljungbergs höga ambitioner med projektet. Utmaningarna är flera men genom god samverkan med beställaren och vår kompetens för hela processen ser vi fram emot att leverera en riktigt fin förskola åt områdets barnfamiljer, säger Jonas Bölegård, affärschef på TL Bygg.

– Panncentralen är ett komplext projekt där vi omvandlar en gammal industribyggnad till en moden förskola med industrihistorisk charm. Det är ett viktigt steg i att förverkliga våra visioner om att skapa ett spännande område med hög livskvalitet, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef bostad, Atrium Ljungberg.

Panncentralen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är delen som blir allt viktigare för SBB:s värdeökning

Bolag Bertil Nilsson, senior aktieanalytiker på Carlsquare och Rikard Engberg, analytiker på Penser Bank, delar med sig av sin syn för Fastighetssverige. Så här mycket är aktien värd och här kommer fastighetsvärdet att ligga vid årsskiftet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY