Image

Atrium Ljungberg får straffavgift för svartbygge

JURIDIK Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka har i efterhand godkänt ett bygglov för en svartbyggd del i Sickla köpkvarter. Atrium Ljungberg får en byggnadsavgift utöver kostnaderna för själva bygglovet.
Publicerad den 6 Oktober 2008

Det hela handlar om ett överklagande från de boende invid Järlaleden som oroades för att leden skulle göras fyrfilig och få mer trafik, skriver Nacka-Värmdö posten.

Atrium Ljungberg träffade dock en avsiktisförklaring med de boende i området som då drog tillbaka överklagandet och byggplanerna vann laga kraft.

- Atrium Ljungberggruppen kunde påbörja galleriabygget enligt den gamla detaljplanen, men vi sa nej till att ge tillfälligt bygglov för de övre tre våningarna, som inte rymdes i den planen. Men galleriabygget har aldrig varit kontroversiellt eller föremål för något överklagande, säger Cathrin Bergenstråhle, ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka till Nacka-Värmdö posten.

Atrium Ljungberg får en halv miljon kronor i extra byggavgift.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY