Image

Atrium Ljungberg bygger för 350 miljoner kronor

BYGG Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Atlas Copco om att uppföra en ny kontorsbyggnad i Sickla.
Publicerad den 13 Oktober 2008

Byggnadens totala uthyrbara yta är cirka 13 800 kvadratmeter. Det nya, långsiktiga hyresavtalet med Atlas Copco som omfattar 10 800 kvadratmeter ersätter ett antal existerande hyresavtal.

Den nya kontorsbyggnaden kommer att ligga vid Fredells-rondellen i Sickla och sammankopplas med de fastigheter som Atlas Copco Tools hyr idag.

Atrium Ljungberg har beslutat att även förlägga sitt huvudkontor i den nya byggnaden i Sickla.

Byggnaden beräknas stå färdig vid årsskiftet 2010/2011 då Atlas Copco och Atrium Ljungberg flyttar in. Totalt kommer cirka 800 personer att arbeta i det nya kontorshuset. Byggkostnaden bedöms uppgå till 350 miljoner kronor.

- Vi har tillsammans med Atlas Copco funnit en långsiktig och hållbar lösning för Atlas Copcos verksamhet i Sickla. Det är mycket glädjande och stärker Sickla som mötesplats för arbete, handel, service, kultur och utbildning, säger Anders Nylander, vd, Atrium Ljungberg.

Atlas Copcos mål med att samla alla verksamheter i en och samma byggnad är bland annat att förbättra effektiviteten och samverkan.

- I de nya, moderna lokalerna skapar vi en produktiv och inspirerande miljö för våra medarbetare. Vi skapar en professionell mötesplats med goda möjligheter att stärka relationer med kunder och andra intressenter, säger Hans Ola Meyer, CFO, Atlas Copco.

Samarbetet med Atrium Ljungberg, ett företag med lång erfarenhet av kontor, skapar dessutom möjlighet för långsiktig flexibilitet och expansion.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige