Image

Aspelin Ramm hyr ut till vårdcentral i Pedagogen Park

Uthyrning Allemanshälsan har tecknat avtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att hyra 1 000 kvadratmeter för att etablera en vårdcentral och ett rehabcenter i Pedagogen Park i Mölndal.
Publicerad den 21 Februari 2018
Annons
Image
Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm
Pedagogen Park.

– Det känns väldigt bra att det flyttar in en vårdcentral i huset. Den kompletterar och förstärker den lokala servicen i stadsdelen och bidrar till vår ambition att vara det bästa stadsdelscentrumet i Mölndal, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Vårdcentralen i Pedagogen Park öppnar under hösten 2018 och beräknas sysselsätta mellan 30 och 40 anställda.

– Pedagogen Park är ett spännande och expansivt område där vi får tillgång till flexibla lokaler som lätt kan anpassas efter vår verksamhet och våra behov. Vi arbetar med hälsa och friskvård och det ska avspegla sig i den miljö där vi är verksamma. Här får vi moderna, ljusa och luftiga lokaler med naturen alldeles utanför fönstret. Det är perfekt, säger Nick Johansson, vd på Allemanshälsan. 

Förutom lokalernas kvaliteter framhåller Nick Johansson även det strategiska läget och den befintliga infrastrukturen som viktiga skäl att öppna en verksamhet I Pedagogen Park.

– Närheten till Eklanda och flera andra stora bostadsområden är naturligtvis väldigt positivt för vår verksamhet. Det är enkelt att ta sig hit både med bil och med kollektiva färdmedel. Här finns gott om fria parkeringsplatser och en busshållplats alldeles utanför dörren. Dessutom finns det bra restauranger och olika träningsmöjligheter för oss som är verksamma i huset.

Pedagogen Park är i dag fullt uthyrd mötesplats där ett 40-tal företag och organisationer bedriver sin verksamhet. Inom de kommande åren planeras det att byggas totalt cirka 1100 nya bostäder i området, vilket gör Pedagogen Park till en helt ny stadsdel i Mölndal.

– Förutom nya bostäder bygger vi ytterligare cirka 12 000 kvadratmeter kontorsyta som kan anpassas för att bygga lokaler på mellan 300 och 1700 kvadratmeter. Det gör att vi kan vara flexibla och möta både nya och befintliga hyresgästers önskemål om att hitta lämpliga kontorslokaler, säger Mathias Vårström. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY