Image
Lennart Karlsson.
Lennart Karlsson. Bild: Aspelin Ramm

Aspelin Ramm Fastigheter förvärvar runt Göteborg

Transaktioner Växer i Mölndal och Partille.
Publicerad den 8 Oktober 2019

Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat fastigheten med elektroniktillverkaren P Dahl som hyresgäst intill Pedagogen Park i Mölndal.

Fastigheten har en total lokalyta om 1850 kvadratmeter. Samtidigt förvärvas en fastighet om 1100 kvadratmeter vid Vallhamra torg där Vårdcentralen har sin verksamhet.
– Vi fortsätter att expandera och gör gärna det i attraktiva områden där vi redan är etablerade och som vi tror har en stark tillväxt i framtiden. Genom de här båda förvärven stärker vi vår närvaro på platserna och kan använda vår befintliga förvaltningsorganisation mer effektivt och rationellt, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Fastigheten P Dahl är en kombinerad kontors- och lagerfastighet som uppfördes 2008 av P Dahl som nu säljer fastigheten men kvarstannar som hyresgäst i den specialbyggda fastigheten som fungerar som företagets huvudkontor.
– Vi trivs alldeles utmärkt i fastigheten som ligger i ett expansivt och lättillgängligt område här i Mölndal. Genom att vi nu överlåter ägandet och förvaltningen av fastigheten kan vi fullt ut fokusera på vår kärnverksamhet som innebär att tillverka och leverera elektronik till hissar och tillhörande system. Med Aspelin Ramm Fastigheter får vi en stabil ägare och professionell förvaltare som känner för området och som är en del av den spännande utvecklingen som just nu sker runt Pedagogen Park, säger Peter Dahl, vd på P Dahl.

Aspelin Ramm Fastigheter är ett fastighetsutvecklingsbolag som länge arbetat med att utveckla befintliga fastigheter och ge dessa ett helt nytt innehåll och en ny funktion. Ett av många exempel är Pedagogen Park där en nedlagd skola är navet i en pågående utveckling av en helt ny stadsdel med verksamheter, skolor, 550 bostäder, handel och lokal service.
– Stadsdelen Pedagogen Park är ett verkligt spännande utvecklingsprojekt där vår vision om att skapa en urban och levande miljö nu är på väg att förverkligas. Genom förvärvet av fastigheten P Dahl får vi större möjligheter att påverka hela områdets utformning och vi får också större möjligheter att garantera en levande och trivsam miljö för alla de som ska bo, arbeta, mötas, trivas och må bra i den nya stadsdelen, säger Lennart Karlsson.

På samma sätt innebär förvärvet av fastigheten vid Vallhamra Torg i Partille att Aspelin Ramm Fastigheter stärker sin närvaro på platsen för att garantera en hög service gentemot både lokalhyresgäster och boende.
– Vallhamra torg är ett annat bra exempel på hur vi arbetar med fastighetsutveckling, där ett omodernt och slitet förortstorg blivit en modern och levande stadsdel med bostäder, handel och lokal service. Genom att säkerställa en förvaltning av hög kvalitet skapar vi också förutsättningar för en fortsatt fastighetsutveckling både vid Vallhamra torg och vid Pedagogen Park, säger Lennart Karlsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige