Image
Åsa Andersson
Åsa Andersson Bild: Skellefteå Industrihus

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänster

Bolag Åsa Andersson, som det senaste året har varit tillförordnad vd för Skellefteå Industrihus får nu rollen permanent. Hon blir därmed vd för både Industrihus och Skebo.
Publicerad den 24 Juni 2019

– Det känns jätteroligt att detta blir verklighet och jag ser fram mot utmaningen att fortsätta utveckla både Skellefteå Industrihus och Skebo för att kunna möta framtidens utmaningar i ett snabbt växande Skellefteå, säger Åsa Andersson.

Både Skellefteå Industrihus och Skebo är fastighetsförvaltande bolag som står inför liknande utmaningar i framtiden. Genom denna lösning, med en gemensam vd och ett tätare samarbete, kan bolagen effektivt ta tillvara på både kompetens och interna resurser från båda parterna. Att leda två olika bolag parallellt kan så klart bli en utmaning men fördelarna väger starkt över.

– Det känns som ett naturligt steg. Istället för två separata organisationer kan vi nu samordna många uppgifter och dra nytta av varandras styrkor, säger Åsa Andersson.

– Skellefteå ska fortsätta växa och då handlar det om att skapa ett bra klimat för samarbeten och partnerskap där många aktörer samverkar, säger Lorents Burman, ordförande i Skellefteå Industrihus.

– Åsa har goda egenskaper när det gäller ledarskap och förändringsarbete som kommer att vara viktiga för bolagens utveckling säger Harriet Classon, ordförande i Skebo.

Förändringen kommer att leda till en omställning för båda bolagen organisatoriskt. Just nu pågår en genomlysning av verksamheterna för att hitta olika vägar och sätt att både stärka och effektivisera.

– Vi har precis startat processen och det finns självklart många delar att ta hänsyn till. I grunden ser vi dock bara fördelar med detta då vi istället för två liknande organisationer nu får möjlighet att utveckla en stark gemensam organisation utifrån de behov och krav som finns på oss från både kommunkoncernen och andra aktörer, säger Åsa Andersson.

– Efter sommaren planerar vi att sitta med de fackliga representanterna på bolagen och därefter träffar vi personalen för information. Det är viktigt att poängtera att ingen kommer bli övertalig inom något av bolagen, det kommer snarare bli aktuellt med rekrytering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige