Image
Bild: Arwidsro

Arwidsro förvärvar projektfastighet i Norrtälje

Transaktioner Arwidsro Samhällsfastigheter förvärvar kvarteret Brädgården 1 i Norrtälje Hamn, ett projekt som Index Residence AB utvecklat.
Publicerad den 11 Maj 2019

Projektet innefattar ett äldreboende om 80 bostäder med Humana som hyresgäst och parkeringsgarage samt tre lokaler i markplan.

– Vi är glada över att nu komma igång med vårt första projekt. Index har gjort ett utmärkt arbete i utvecklandet av Norrtälje hamn och vi ser med detta möjligheter att kunna fortsätta utveckla samhällsfastigheter i Norrtälje med omnejd, säger Tobias Kjellin, affärsområdesansvarig, Arwidsro Samhällsfastigheter.

Fastighetens läge precis vid Norrtälje Hamn kombinerar ett fantastiskt läge med ett lugn och harmoni. Utformningen av byggnaden har skett tillsammans med omsorgsbolaget och huvudhyresgästen. Humana lägger stor vikt i utformningen som funktionerna i såväl lägenheterna som de gemensamma ytorna. Gym, bastu och gemensamhetslokaler med takterrass, varje avdelning har ett stort gemensamt kök och vardagsrum.

Dessutom finns det en gemensam terrass och balkong på varje våningsplan. Ambitionen är att byggnaden ska bli miljöcertifierad med beteckningen silver. Projektet påbörjas våren 2019 och planeras färdigställas till våren 2021.

Omvandlingen av hamnområdet är Norrtäljes största stadsutvecklingsprojekt någonsin – en naturlig förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna. I Norrtälje Hamn ligger ett stort fokus på att det offentliga rummet ska vara attraktivt, socialt och tryggt. Norrtälje Hamn byggs med ett hållbarhetstänk i hela processen, vilket avspeglas i stort och smått, från den övergripande strukturen och funktionerna till bostadskvarteren och utformningen av det offentliga rummet.

– Som Norrtäljebo är det ynnest att få vara en del i att utveckla Norrtälje Hamn tillsammans med Humana, en operatör som vi delar värderingsgrund med, säger Magnus Ekman, marknadsansvarig, Arwidsro Samhällsfastigheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige