Image

Aros och Profi får klartecken för nya bostäder i Danderyd

Bygg/Arkitektur Aros och Profis detaljplan för att bygga 400 nya bostäder i Danderyd har antagits. Projektet är Danderyds största inom bostadsutveckling.
Publicerad den 24 Oktober 2017

Den nya detaljplanen, som Profi Fastigheter tillsammans med Danderyds kommun drivit fram under sex års tid, vann laga kraft under sommaren. Projektet omfattar byggrätter för cirka 400 lägenheter i Östra Mörbylund, ett område strax söder om Danderyds sjukhus.

Bostadsutvecklingsprojektet kommer att ske i samarbete med Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter i syfte att skapa ett hållbart bostadsutvecklingsprojekt i ett attraktivt beläget område. Säljstart är planerad till 2018 med inflyttning under 2020.

Danderyd har utvecklats till ett av Aros Bostads viktigaste geografiska områden för att skapa bostäder för medvetna bostadsägare. I dagsläget driver Bolaget detaljplaner för två andra projekt i kommunen: Eneby Torg i Enebyberg, med omkring 120 lägenheter, samt fastigheten Timmerhuggaren, strax öster om Mörbybadet, där Aros Bostad planerar för ett bostadsprojekt som förväntas omfatta cirka 300 lägenheter.

– Vi är lyhörda för hur människor vill bo och leva, idag och imorgon. Östra Mörbylund är ett område som vi tror kan ge våra kunder en bostadsupplevelse utöver det vanliga med genomtänkta bostäder där livet får ta plats. Du kan ta dig hit med buss, tunnelbana och Roslagsbanan och närheten till Stocksundet med sina grön- och strövområden ger de boende fina naturupplevelser. Vi tror att Danderyds kommun, med sitt geografiska läge och sitt relativt begränsade utbud av nyproducerade lägenheter som kombinerar omsorgsfull arkitektur, samt genomtänkt form och funktionalitet, kan locka både potentiella villasäljare och barnfamiljer såväl som yngre förstagångsköpare och står sig därför väl även i en mer normaliserad bostadsmarknad, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

– Äntligen! Vi är otroligt glada över att ha kommit i mål med detaljplanen, som i allt väsentligt följer vårt ursprungliga utvecklingsförslag. Att detaljplanen vinner laga kraft utan några överklaganden visar också på att vi bedrivit arbetet på ett professionellt och ansvarsfullt sätt. AROS Bostad är Stockholms mest progressiva bostadsutvecklare och jag ser fram emot att se dem förverkliga det utvecklingsförslag som vi arbetat med i sex år. Att ha skapat förutsättningarna för 400 nya lägenheter i Danderyd är på många sätt stort, säger Profi Fastigheters vd Thomas Sipos.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige