Image
Bild: Aros Bostad

Aros Bostad startar sitt hittills största projekt

Bostäder Aros Bostadsutveckling AB startar produktionen av första etappen inom bostadsprojektet Invernesshöjden i Danderyd med NCC som entreprenör.
Publicerad den 12 December 2019

Invernesshöjden, som är beläget strax intill Danderyds sjukhus, är Aros Bostads hittills största nyproduktionsprojekt med drygt 400 bostadsrätter fördelat på fyra etapper. Den första etappen, för vilken byggnation nu påbörjas, omfattar 86 lägenheter samt garage. Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning under sommaren 2021.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
– Precis som vår senaste kvartalsrapport visade ser vi en god försäljningstakt i de bostadsprojekt som vi har under produktion och som närmar sig inflyttning. Vår förmåga att kunna produktionsstarta projekt med eget kapital utgör en stor styrka i en marknad som karaktäriseras av att försäljningen äger rum i slutet av varje enskilt bostadsprojekt.

Som tidigare kommunicerats är NCC kontrakterade för byggentreprenaden samt mark- och grundläggningsarbeten. Bostäderna har ritats av arkitektbyrån Hermansson Hiller Lundberg med en exteriör som noggrant har anpassats efter områdets karaktär.

Henrik Sundén, Chef projektgenomförande Aros Bostad:
– Invernesshöjden är Aros Bostads första projekt i Danderyd och vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder nya bostäder i ett väldigt bra läge. Det är ett komplext bostadsprojekt i och med att vi utvecklar ett nytt kvarter invid tunnelbana och befintlig bebyggelse. NCC är en kunnig och erfaren entreprenör som vi känner oss trygga med i projektgenomförandet.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige