Image
Magnus Andersson
Magnus Andersson Bild: Aros Bostad

Aros Bostad köper sitt första bostadsprojekt i Upplands-Bro

Transaktioner Aros Bostadsutveckling har tecknat avtal om förvärv av byggrätter, motsvarande 33 radhus, inom bostadsutvecklingsområdet Bro Mälarstad. Radhusen blir Aros Bostads första utvecklingsprojekt i Upplands-Bro. Säljare är ett joint venture mellan Magnolia Bostad och Heimstaden.
Publicerad den 11 Juni 2021

Bro Mälarstad är en ny naturnära stadsdel i Upplands-Bro, vilken kommer att omfatta cirka 2500 bostäder, skolor och service. Vid Mälarens strand anläggs en småbåtshamn, strandpromenad och badplats. En gång- och cykelväg förbinder bostadsområdet med Bro stationsområde.

Byggrätterna som Aros Bostad förvärvat utgör en del av områdets andra etapp, med trolig byggstart under det första kvartalet 2022 och de första bostäderna klara för inflyttning under det första kvartalet 2023. Säljare av fastigheten Brogård 1:174 är ett joint venture mellan Magnolia Bostad och Heimstaden, vilka även finns kvar i området med egen bostadsutveckling. Området omfattas av en lagakraftvunnen detaljplan.

Aros Bostad planerar för 33 radhus med trästommar, enligt bolagets koncept för hållbara och prisvärda småhus av god kvalitet.

Magnus Andersson, vd Aros Bostad:

– Vi är glada över att kunna addera ännu en attraktiv kommun inom Storstockholm till Aros Bostads karta för utvecklingsprojekt. Förvärvet i Upplands-Bro är en del av vår satsning på industriellt tillverkade bostadshus i trä, med fokus på att åstadkomma maximal kvalitet till en lägre kostnad.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige