Image
Rutger Arnhult och Christofer Carlsson.
Rutger Arnhult och Christofer Carlsson. Bild: Collage: Well/Kontrast

Arnhult och Well vill bygga bostäder i Veddesta

Bostäder I det samägda bolaget OXN Holding har M2 Gruppen (Rutger Arnhult) och Well Fastigheter (Christofer Carlsson) genom ett 50/50-ägande avtalat om att förvärva en byggrätt 300 meter från nya t-banan i Veddesta.
Publicerad den 7 December 2018

– Vi planerar här 600-1000 lyxiga yteffektiva bostäder . Alla mellan 25-50 kvadratmeter. 1-3 rok samt en delningsbostad för att främja att ha en roomate i sin bostad. Alla ska ha råd med en lyxig yteffektiv bostad. Säljstarten kommer ske inom kort, säger Christofer Carlsson vd och grundare på WELL Fastigheter.
Priserna kommer ligga från 199 000 kr och en avgift om 5 495 kr för de minsta lägenheterna och upp till 595 000 och en avgift på 11 995 kr för 3 rum och kök.

– Vi tror att framtiden är kraften i delningsekonomi, och BRF 2.0 är beviset på det. Vi säljer idag utan någon satsning på marknadsföring två bostäder om dagen. Vi ska få upp den siffran till 20 per dag. Vi har över 11 miljarder i potentiell orderstock på ritbordet och det ska säljas över 3000 BRF 2.0-bostäder närmsta tre åren om vi får som vi vill, säger Christofer Carlsson.


Om BRF 2.0-konceptet

Med BRF 2.0 betalar köparen en mycket lägre insats än i vanliga, nybyggda bostadsrätter. Priset är lägre eftersom föreningen tar den största delen av lånen. Det innebär att månadsavgiften blir högre än i vanlig nyproduktion. Föreningens lån amorteras successivt av vilket gör att månadsavgiften sjunker succesivt. Köparen äger sin egen bostad, precis som i andra bostadsrättsföreningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige