Image

Arkitema skapar 180 bostäder vid Telefonplan

Bostäder Bostadsutvecklaren SSM har valt Arkitema Architects för nyproduktion av 180 lägenheter vid Telefonplan i Stockholm. Det nya huset ska bidra till den stadsdelens förtätning med både butikslokaler och en förskola.
Publicerad den 30 Oktober 2015
Det nya huset kallas Metronomen. Bild: Arkitema Architects
Det nya huset kallas Metronomen.

- Vi har vid flera tillfällen anlitat Arkitema Architects för att de är skickliga på att rita de yteffektiva och funktionella bostäder som passar vår unga, urbana målgrupp - morgondagens stockholmare. Samtidigt tycker vi om deras unga formspråk, säger Mattias Roos, vd för SSM.

Huset, som kallas Metronomen, ska byggas vid Telefonplan i Midsommarkransen, strax söder om Stockholms innerstad, och kommer att bestå av lägenheter på ett till fyra rum och kök. Säljstart är planerad till 2016.

- Att än en gång genomföra ett projekt med SSM känns jättebra. Vi har ett bra och nära samarbete och att skapa bostäder för deras kundgrupp, morgondagens stockholmare, är något vi brinner för. Telefonplan är ett spännande område i utveckling och att vara med och påverka utformningen av stadsdelen med Metronomen är väldigt roligt, säger Kristina Peters, affärsområdeschef för bostäder på Arkitema Architects i Stockholm.

Metronomen ska med sin arkitektur fungera som en övergång mellan stadsdelens befintliga byggnader i olika skala och höjd. Husets horisontella ytor planteras med gröna växter för ökad trivsel och längst ned i byggnaden finns det butikslokaler och en förskola ut mot den privata gården.

Arkitema Architects har tidigare samarbetat med SSM i projekten Bromma Tracks som innebar 249 nya bostäder mellan T-banestationerna Brommaplan och Abrahamsberg och ND-studios med 46 nya lägenheter i Norra Djurgårdsstaden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige