Image

Arkitema ritar trähus i Uppsala

Bostäder Arkitema Architects ritar “Skogskvarteret” med 120 lägenheter för Rikshem och Folkhem Trä i Uppsalas nya hållbara stadsdel Ulleråker.
Publicerad den 18 April 2016
Arkitema Architects ritar “Skogskvarteret” i den nya stadsdelen Ulleråker. Bild: Arkitema Architects
Arkitema Architects ritar “Skogskvarteret” i den nya stadsdelen Ulleråker.

Skogskvarteret kommer att bli ett balanserat och sammanhängande kvarter med en stark arkitektonisk identitet. Bostäderna byggs i trä med fokus på socialt och ekologiskt hållbara lösningar för de boende.

- Det är med stor glädje som vi ser fram emot att fortsätta utveckla projektet vidare och realisera visionen med Rikshem, Folkhem Trä och Uppsala kommun, säger Kristina Peters, associerad partner vid Arkitema Architects.

Husen kommer att byggas i trä vilket ger en mindre klimatpåverkan än traditionella stål- och betonghus. Dels genom mindre koldioxidutsläpp under uppförandet och dels genom att trä binder koldioxid under hela byggnadens livslängd.

Skogskvarteret kommer också att ha ett särskilt fokus på social hållbarhet med flera gemensamma funktioner och utrymmen för spontana möten mellan de boende. Lägenheterna kommer också att bestå av en blandning av hyres- och bostadsrätter samt ett LSS-boende för funktionsnedsatta personer.

Ulleråker blir en tät och hållbar stadsdel i Uppsala med bostäder, butiker, restauranger och arbetsplatser där 15 000 till 19 000 personer kommer att bo och arbeta. Byggstart för de första bostäderna är beräknad till sommaren 2017 med inflyttning under 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige