Image

Arkitema ritar åt Titania

Bygg/Arkitektur Arkitema ritar de 88 bostäder som Titania ska bygga i Sollentuna.
Publicerad den 25 November 2016
Arkitema ritar åt Titania. Bild: Arkitema
Arkitema ritar åt Titania.

– Sollentuna kommun har satsat väldigt mycket på att utveckla det här området och det finns en stor idrottsanläggning och fantastiska naturområden i anslutning till tomten, säger Ola Göransson, partner på Arkitema Architects.

De högt placerade husen med fri utsikt byggs i en massiv träkonstruktion som har många fördelar jämfört med traditionella byggnader i stål- eller betongkonstruktion.

– Det är fantastiskt bra för miljön, trä binder koldioxid istället för att skapa utsläpp. En annan fördel är att det väger lite och man kan bygga den lätta konstruktionen väldigt snabbt. Man får också väldigt bra inomhusmiljö och god akustik, menar Ola Göransson.

Bostäderna består av små och effektiva lägenheter på 34 kvadratmeter som är anpassade främst för ungdomar. I bottenvåningen finns ett antal etagelägenheter på 60 kvadratmeter.

– Det finns ett väldigt tydligt socialt anslag i projektet. Vi har gemensamhetslokaler och takterrasser där man samlas och möts, det finns verkstad där man kan snickra och ta hand om cykeln. Så det finns väldigt bra komplement till de här mindre lägenheterna, säger Ola Göransson.

Sollentuna kommun planerar 3 800 nya bostäder i området runt Väsjön fram till år 2040.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY