Image

Arkitema och Kärnhem vinner markanvisning i Lund

Bygg/Arkitektur Arkitema och Kärnhem har vunnit markanvisningstävlingen för kvarteret mellan Nobelparken och Brunnshögs torg i Lund med tävlingsförslaget Navet.
Publicerad den 16 Mars 2018
Tävlingsförslaget Navet. Bild: Arkitema
Tävlingsförslaget Navet.

Tävlingsjuryns motivering för vinsten är: ”Navet andas framtid och känns modernt i en unik stadsdel i en innovativ stad. Kvarteret uppvisar bra anspråk mot torg och spårvägshållplats med stark urbanitet och publika lokaler".

– Vår ambition har varit att hitta en gestaltning som är sammanhängande mot staden och blir ett landmärke i Brunnshög, men samtidigt erbjuder en småskalighet och ett myller när man kommer nära, säger Anna Carlsson, arkitekt vid Arkitemas kontor i Malmö.

Kvarteret kommer bestå av 110 lägenheter i olika storlekar och bostadsformer som tillfälliga studios och ett hotellboende, lämpligt till exempel för gästforskare från de närliggande forskningsanläggningarna MAX IV och ESS.

– Konceptet visar på nytänkande inom många områden och bjuder på en fin kombination av att stärka samverkan och gemenskap inom huset och samtidigt bjuda in stadsdelen runtomkring, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden i Lunds kommun.

Byggstart är planerad till slutet av 2019 och bostäderna beräknas stå färdiga 2020-2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige