Image
Bild: Istock

Arkitektduo går samman i nytt bolag

Bolag Efter flera års givande samarbete går Jais arkitekter och Landén Krantz arkitekter nu samman i ett nytt gemensamt bolag under namnet Jais Landén Krantz arkitekter.
Publicerad den 25 November 2021

Sammanslagningen av dessa båda bolags spetskompetenser i ett nytt starkt arkitektkontor är tänkt att skapa möjligheter att ännu bättre möta kunders behov och hantera hela byggprocessen, från stadsplanering och idéskisser till byggprojektering och inredning.
– Vi har gemensamma värderingar på hur arkitektarbetet ska bedrivas för att nå bästa möjliga resultat och vill tillsammans driva projekten från första skiss till färdigt projekt. Denna sammanslagning ger oss en bred och stark bas för en stor variation av uppdrag och vi ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Nisse Landén som är det nya bolagets vd.

Jais Arkitekter och Landén Krantz arkitekter har båda en framskjuten position inom respektive marknadssegment. Jais arkitekter startades redan 1957 och har koncentrerat sig på större projekt inom alla kategorier, till exempel ett tiotal stora universitetskomplex i södra delen av landet. Utöver detta har firman under senare år också ritat ett flertal större hotell såsom SeaU i Helsingborg , samt jobbat med handel och kommersiella fastigheter, bland annat omdaningen av hela Mobilia-området i Malmö.

En tung del av Jais produktion har legat på bostadssidan där jobben sträckt sig från stadsplanering till färdigprojektering av flerbostadshus och radhus samt markplanering. Genom åren har Jais arkitekter mottagit ett antal utmärkelser för hög arkitektonisk kvalitet och har bland annat belönats med både Kasper Salin-priset och Stadsbyggnadspriset i Malmö, Lund och Växjö.

Landén Krantz arkitekter startades 2015 och har med stor framgång framförallt koncentrerat sig på kontor och inredning. Landén Krantz vann i år både det prestigefyllda priset för "Årets snyggaste kontor" och Lunds stadsbyggnadspris med Axis Communications nya kontor i Lund, men har förutom kontor även många andra typer av uppdrag, såsom ombyggnadsprojekt och nyproduktion av bostäder. Uppdragsvolymen kommer i nuläget huvudsakligen från den kommersiella sidan.

Jais Landén Krantz arkitekter har redan nu många spännande uppdrag framför sig, såsom ett bostadsprojekt i Malmö, ett stort nytt kontorshus i Lund, ett kulturhus i Höganäs, ett hotell i Trelleborg, flera ombyggnads- och kontorsinredningsprojekt och ett nytt stort projekt för Akademiska hus och Lunds universitetet.

Jais Landén Krantz arkitekter kommer fortsatt ha kontor i Lund och Helsingborg med 20 stycken anställda arkitekter och inredningsarkitekter. Bolaget ägs av Nisse Landén, Jakob Peetre, Mats White, Lotta Landén och Åsa Krantz.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY