Image

Arkipelagen öppnar kontorshotell på Järntorget

Uthyrning Arkipelagen i Sisjön är Nordens största kontorshotell. Nu expanderar företaget ytterligare genom att starta sin första cityanläggning, på Järntorget i Göteborg, där Arkipelagen har tecknat hyreskontrakt med Elof Hansson.
Publicerad den 1 Mars 2017

Inflyttning, i Elof Hanssons fastighet på Järnvågsgatan 3, beräknas till maj i år.

– Vi ser oerhört positivt på att etablera oss vid Järntorget eftersom det är centralt och enkelt att ta sig till, både med allmänna kommunikationer och bil, säger Daniel Carlsson, vd för Arkipelagen.

- Läget vid Järntorget kommer bli ännu mer attraktivt framöver, eftersom linbanan över älven planeras till att utgå härifrån, med direktförbindelse till Hisingen/Lindholmen, säger Daniel Carlsson. Även Västlänken planerar en uppgång strax öster om Järntorget.
Det nya kontorshotellet kommer att byggas i två etapper. Den första med cirka 28 kontor och därefter tillkommer 12 rum. Det kommer också att finnas en loungedel, där man får tillgång till arbetsplats efter behov.

Arkipelagen består idag av två anläggningar, Sisjön och Hildedal på Hisingen. I slutet av 2016 har 17 nya kontor i Sisjön och tre i Hildedal tillkommit. Tillsammans med anläggningen på Järntorget kommer över 400 kontorsrum finnas till uthyrning.

- Med Järntorget fullt utbyggt räknar vi med att erbjuda kontor, gemensamma utrymmen och tjänster till ca 300 företag, berättar Daniel Carlsson. Nätverkandet och bredden på kompetens gynnas och vi blir ännu mer kompletta, men utan göra avkall på det personliga mötet och den familjära känslan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige