Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 2!

Pegah Abedini och Olivia Eldh är två av de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. Pegah Abedini och Olivia Eldh är två av de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.

Publicerad den 15 Augusti 2017

Skicka till e-post

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Olivia Eldh, gruppchef på Forsen och projektledare för Humlegårdens kontorsprojekt Grow i Solna.

Olivia Eldh, 32, läste till civilingenjör inom Väg och Vatten vid Lunds tekniska högskola och tog examen årsskiftet 2011/2012. Men redan under studietiden var hon inställd på en karriär inom byggprojektledning och tyckte då att utbildningen inte var tillräckligt omfattande när det gällde de ekonomiska aspekterna.

- Jag kände att jag ville bredda mig. Ska man leda stora projekt måste man ha en bra ekonomisk grund att stå på, så jag läste in en ekonomie kandidat-examen parallellt med civilingenjörsutbildningen, säger Olivia Eldh.

Det låter ganska tufft?
- Det gick bra. Terminerna saxade varandra lite så tentorna var inte samtidigt... Men jag hade inte direkt tid med några andra studentengagemang vid sidan av studierna.
Att hon skulle arbeta med något som snarare handlade om siffror än bokstäver var självklart för Olivia Eldh.

- Jag har svårt för att läsa långa sammanhängande textsjok – högskoleprovets läsdelar är till exempel omöjliga för mig. I början av universitetstiden gjorde jag en utredning som visade att jag har en mild form av dyslexi.

- Det kändes bra att få reda på det, att få svart på vitt på att det inte var intellektet det var fel på. I mitt yrke i dag läser jag mest protokoll och korta texter, så jag hindras inte nämnvärt av dyslexin.

Efter studierna blev hon kvar i Skåne och arbetade med byggprojektledning på Byggadministration Harald Olsson AB i knappt tre år innan hon flyttade till Stockholm och Forsen.

- Jag är stockholmare från början och sökte mig själv till Forsen när jag ville tillbaka till Stockholm. Jag ville arbeta på ett större bolag, men ändå inte på någon av jättarna. Forsen är ett expansivt och spännande bolag som ständigt vill utvecklas och bli bättre och här har man möjlighet som medarbetare att kunna vara med och påverka den utvecklingen, vilket tilltalade mig. Forsen har en stark företagskultur med högt i tak och medarbetare som är mycket kunniga men samtidigt ödmjuka medarbetare och ledare som alltid ställer upp och hjälper till. Jag trivs väldigt bra här.

Sedan hon började på Forsen har hon bland annat arbetat med nya Södersjukhuset, som biträdande projekteringsledare för en ny behandlingsbyggnad och även haft rollerna som projektkommunikatör och riskkoordinator.

Nu är hon gruppchef inom affärsområdet Byggprojektledning Hus och projektledare för kontorsprojektet Grow i Solna där Arbetsförmedlingen flyttar in 2019. Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter och Forsen står för projekt-, projekterings- och produktionsledning.

- Projektmässigt var Södersjukhuset större, projektvärdet var 3,3 miljarder, men min roll inom Grow-projektet innebär mer ansvar. Jag började i projektet som biträdande projektledare men fick för ett par månader sedan förtroendet av Humlegården att själv ta över projektledarrollen för projektet från min kollega. Min roll som projektledare handlar om att koordinera hela projektorganisationen och redovisa resultat för kunden.

- Projektet genomförs som ett CM-projekt, en form av delad entreprenad och de stora utmaningarna ligger i att det är många resurs- och organisationsfrågor som måste hanteras. Det handlar om att motivera och entusiasmera alla till att göra sitt yttersta för att få ett sammanhållet och effektivt team som gör sitt yttersta för att det ska bli bra som möjligt.

Vilken är tjusningen med bygg- och fastighetsbranschen?
- Tjusningen med min roll som byggprojektledare är ett det är så många olika kompetenser som vävs samman – arkitekter, VVS-tekniker, konstruktörer, byggare, ekonomer, upphandlare och så vidare. Dessutom har man alltid en tydlig målbild – ”vi ska bygga ett hus” – det man arbetar med är väldigt konkret och det tilltalar mig.

Hur ser du på dig själv och din yrkesroll om tio år?
- Då har jag arbetat en hel del med projekt så skulle jag gärna arbeta med att delta i utvecklingen av företaget i någon ledande roll. Jag vill gärna bidra med att utveckla företagets processer och strategier.

Olivia Eldh är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. I går presenterades Pegah Abedini och en finalist är kvar att avslöja. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

Namn: Olivia Eldh
Ålder: 32 år.
Bor: Stadshagen, Kungsholmen, Stockholm.
Familj: Man och dottern Vilma, 2 år.
Karriär: Projektledare på Byggadministration Harald Olsson 2011-2014, projektledare på Forsen sedan 2014, gruppchef sedan 2016.
Fritidsintressen: ”Jag är dotter till en flygvärdinna, så jag tycker mycket om att resa. Sedan så tillbringar jag mycket tid med familj och vänner. Dykning är också en gammal hobby som jag tyvärr inte har så mycket tid med längre.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenForsen AB på Branschguiden

Forsen är ett projektledningsföretag med cirka 170 medarbetare på sju kontor i Sverige. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning.
Vi lägger stor vikt vid att ha en bra mix av engagerade medarbetare. 2017 utnämndes Forsen (återigen) till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Stockholms stadshus

De har sålt mest bostäder 2017/2018

Lista Den turbulenta bostadsmarknaden har dominerat branschen de senaste månaderna. I dag bjuder Fastighetssverige på en unik lista som visar vilka bolag som sålt mest bostäder under 2017/2018.


Lidjan: "Kommer att bli intressanta legala diskussioner"

Bolag Efter en skakig höst och vinter riktar Magnolia Bostads vd, Fredrik Lidjan, kritik mot bristande transparensen gällande markpriser.


Partnertext

Savills nya tjänst stärker hyresgästens position gentemot fastighetsägaren

Bolag Savills etablerar ett nytt affärsområde inom hyresgästrådgivning. Ambitionen är att bistå hyresgäster, såväl mindre som större bolag, i deras affärsrelationer med fastighetsägare. Som chef för det nya affärsområdet har Savills knutit till sig Anders Henningsson, en person med lång erfarenhet av liknande uppdrag på området.
Annons

"Vi vill vara en problemlösare åt bostadsutvecklarna"

Bolag Det skakar rejält på den svenska bostadsmarknaden, framför allt när det kommer till nyproduktion - vilket har öppnat upp möjligheter för opportunister att kliva in. Nu lanserar Nordic Property Investment en den första fonden som fokuserar på att dra vinning av en vikande marknad. För Fastighetssverige berättar vd:n Jesper Roslund om strategin, varför man inte vill klassas som enbart opportunistiska och när första förvärvet ska vara i hamn.


Brinova köper samhällsfastigheter i Karlskrona

Transaktioner Brinova köper fyra fastigheter i Karlskrona. Hyresgäst är bland annat Karlskrona kommun.


AL överträffar mål – och höjer utdelningen

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett starkt resultat för 2017 och överträffar samtliga finansiella mål.


SHH tar steget in i Linköping

Bostäder SHH Bostad har av Linköpings kommun tilldelats en markanvisning i Vikingstad, som är belägen cirka en mil utanför staden. Projektet är SHH:s första i Linköping.


Corem höjer utdelningen efter rekordresultat

Bolag Corem ökade sitt förvaltningsresultat med 32 procent under 2017 vilket ihop med fortsatt positiva värdeförändringar bidrog till ett mycket starkt resultat före skatt för bolaget.


NCC bygger innebandyarena i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC bygger Västerås nya arena för innebandy i området Rocklunda. Här finns även möjlighet till evenemang med plats för upp till 2 000 åskådare. Ordern från Rocklunda Fastigheter är värd 105 miljoner kronor.


Diös utvecklar och hyr ut i Luleå

Uthyrning Det digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb flyttar in i nya lokaler i galleriafastigheten Shopping i centrala Luleå.


ESS Campus börjar byggas i höst

Bygg/Arkitektur ESS Campus kommer i höst att börja byggas på ESS-området i Lund. European Spallation Source (ESS) har ingått ett långsiktigt hyresavtal med Skandrentingbolaget SKR Spallation. ESS Campus kommer att byggas av Skanska.


Lidl öppnar ny butik i Mora.

Lidl öppnar ny butik i Mora

Uthyrning Lidl Sverige har tecknat avtal med Rico Estate Development (RED) om en ny butik i Mora. Den nya butiken byggs utifrån Lidls hållbara butikskoncept och blir certifierad Breeam Excellent. Butiken beräknas öppna under hösten 2019.


Studentbacken bygger studentbostäder i Bromma

Bostäder SSM:s JV-bolag Studentbacken har tilldelats en markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma.


Forumgallerian ska växa med bostäder och fler butiker

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har fattat beslut om att anta detaljplanen för kvarteret Pantern där bland annat Forumgallerian ligger. Cirka 27 lägenheter, som kan ersätta kontor, och utrymmen för kontor, handel och restauranger kan skapas inom de byggnader som redan finns i kvarteret.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

"Det har varit en hektisk vecka"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Biljana Pehrsson har gjort? Varför ska hon inte till Mipim? Och hur kommer det sig att hon kan så mycket om Kungstornen? Det och mycket mer berättar Kungsledens vd i veckans Fredagsprofilen.


Efter jätteköpet – där vill Pandox växa 2018

Bolag Efter mångmiljardköpet i Storbrittannien vänder Pandox vd blicken mot sydligare breddgrader. Nu berättar Anders Nissen mer om vad som komma skall.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County

Förutsättningarna för fastighetsaffärer framöver

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County Ett splittrat Europa, Donald Trump, Nordkorea, internationell terrorism och så vidare. Hur påverkas Sveriges och Europas ekonomiska utveckling av oron i omvärlden? Och hur ser förutsättningarna för fastighetsaffärer ut framöver?
Branschens mötesplats i Jönköping den 19 april inleds med en analys över det världsekonomiska läget. För analysen står Swedbanks makroanalytiker Cathrine Danin.


Klövern köper för 1,9 miljarder i Köpenhamn

Transaktioner Köpet är Klöverns andra i Köpenhamn och omfattar en kontorsfastighet med Codan som ankarhyresgäst.


Kuylenstierna: "Jag har väldigt svårt att inte lägga mig i"

Karriär För Fastighetssverige berättar Joachim Kuylenstierna mer om hur det kommer sig att han nu axlar vd-rollen i Fastator på allvar, efter mer än ett år som tillförordnad.


Fastpartner fortsätter öka

Bolag Fastpartners rullande årliga förvaltningsresultat är nu uppe i cirka 725 MSEK (625). Motsvarande siffra för Q3-rapporten var 685 MSEK. Bolagets mål är att nå 950 MSEK i slutet av 2020. Utdelningen höjs till 4,30 kr (4,00).


Lanserar fond för nya osålda bostadsrätter

Bolag Efter godkännande från Finansinspektionen lanserar Nordic Property Investment nu NPI Residential Fund 1. Idén bakom fonden är att förvärva kluster av nyproducerade, osålda bostadsrätter och hyra ut dem långsiktigt för att sälja av när marknaden återhämtat sig.