Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 1!

Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga. Bild: Nordier
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga.

Publicerad den 14 Augusti 2017

Skicka till e-post

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Pegah Abedini, 27 år, projektledare inom affärsområdet Transaktion på Nordier.

Heter man Pegah Abedini vänjer man sig vid att en del har förutfattade meningar. Som svensklärarinnan på skolan i Täby som trodde att Pegah hade fuskat med uppsatsen: ”Så här bra svenska kan inte en invandrartjej skriva.” Uppsatsen var värd ett MVG, men Pegah fick bara G eftersom hon ”inte hade skrivit den själv”.

- Lärarinnan insåg snart att jag var bra på svenska... Jag var i princip den enda med invandrarbakgrund på skolan, men det var ju bara mitt namn och utseende som var annorlunda.

Pegah valde sedan en språkinriktad gymnasieutbildning och kan nu göra sig förstådd på sex språk – svenska, engelska, tyska, franska, spanska och persiska.

- Jag drivs delvis fortfarande av att visa att de fördomsfulla har fel. Även i dag, i mitt arbete, uppstår det vissa situationer. Folk tror att jag är en assistent till Micke (Wilton, vd på Nordier), ibland kan jag ha långa mejlkonversationer med människor och när vi väl träffas har de hela tiden trott att jag är en man. Men det är ganska kul, jag älskar surprise moments, skrattar Pegah Abedini.

Hon är i dag projektledare inom transaktioner på Nordier.
- Jag projektleder förmedlingsuppdrag, allt från intag till due diligence-processer till att hitta köpare, förhandlingar, ända till tillträde. Det är inspirerande att vara med genom hela processen och roligt att arbeta med nya projekt hela tiden.

Hon har arbetat på Nordier sedan 2013, då hon anställdes som analytiker. Snart blev hon floor manager och sedan projektledare. Nyligen gick hon en mäklarutbildning på Malmö Högskola, parallellt med jobbet.

- Vi satsar på ett nytt affärsområde, Offentlig upphandling, som i vårt fall handlar om transaktioner för stat, kommun och landsting. Men då krävs att man är registrerad fastighetsmäklare, så jag gick en utbildning på Malmö Högskola två veckoslut i månaden. Jag läste in ett års studier på en halv termin. Det var fyra tentor på fem dagar, det var ganska galet inser jag nu i efterhand…

Att hon hamnade i fastighetsbranschen är både logiskt och slumpartat.

- Min mammas släkt höll på med fastigheter i Teheran (Iran). Mina föräldrar kom till Sverige i slutet av 1980-talet och mamma har även nu en fastighet, ett före detta tandläkarhus i Åkersberga som jag har hjälpt henne att hitta en ny hyresgäst till.

- När jag skulle välja högskoleutbildning råkade jag hitta en broschyr inklämd mellan sätena på bussen om den utbildning som jag sedan sökte, fastighet och finans på KTH. Jag tyckte direkt att det verkade vara en intressant och nischad utbildning - att den bara var tre år passade mig också, jag ville ut och jobba.

Hon började vid sidan av studierna jobba extra på Förvaltaren i Sundbyberg, där hon även arbetade ett år efter examen.

- Förvaltaren var en bra skola. Jag var affärscontroller och prövade att räkna på olika investeringar, projekt och tyckte att det var spännande. Det var naturligt att söka mig till konsultsidan och jag skickade några spontanansökningar som ledde till en lunch med Nordier.

- Jag klickade direkt med Nordiers mentalitet, ett ungt, framåt och lite udda gäng… Då var det inte så många kvinnor på bolaget heller, vilket jag valde att se som en möjlighet att sticka ut.

Hur ser du dig själv om tio år?
- Jag vill fortsätta att jobba med transaktioner, om tio år som vd eller partner.

Pegah Abedini är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA
Namn: Pegah Abedini.
Ålder: 27 år.
Bor: Norrmalm, Stockholm.
Familj: Sambon Ludwig.
Fritidsintressen: ”Jag tränar gärna och ofta, På Nordier grupptränar vi med PT två gånger i veckan och har en årlig tävling, Nordier Challenge. I år vann jag i jägarvila. Sedan väger jag upp träningen med ett stort matlagningsintresse, vilket kanske kommer från mina föräldrar – min pappa har haft en Icabutik och mamma startade upp Brasserie Bobonne. Jag älskar att laga och bjuda på mat från hela världen, hemifrån oss går man inte hungrig!"


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
I "Rundeln" under fontänen på Sergelstorg hyr Pop Up Agency ut i samarbete med Stockholm Stad.

Offensiv uppstickare vill väcka fastighetsägarna

Handel Med över 600 öppnade popup-butiker och större samarbeten med så väl Stockholm som Göteborgs stad i bagaget spänner Pop Up Agency bågen. Men även om AMF:s storsatsning The Lobby är ett piggt steg på vägen är det dags för fler fastighetsägare att släppa sargen menar bolaget.

…Och snart slår man upp en filial i Hongkong

Bolag Efter framgångarna i Sverige är Pop Up Agency i full gång att slå upp portarna för en Hongkongfilial. ”Det är en extrem marknad”.


Skatteexperten: "Vad händer om räntorna sticker iväg?"

Sverige Regeringens förslag om nya skatteregler för bolagssektorn kan få stora konsekvenser för fastighetsbranschen, trots justeringarna efter kritiken. Det menar Andreas Adolphsson, skatterådgivare på Grant Thornton.


Annons

Nordomatic köper Kabona

Bolag Nordomatic köper Kabona och blir därmed Skandinaviens största specialist inom fastighetsautomation.


Cartier öppnar sin första butik i Norden

Uthyrning Det franska lyxvarumärket Cartier öppnar under hösten 2018 sin första butik i Norden hos Hufvudstaden i Bibliotekstan.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö

Se bilderna från Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering här

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering hölls på Studio Meetingpoint i Malmö på torsdagen.


E-handelsaktör öppnar sin första fysiska butik

Uthyrning I dag öppnar Love Warriors dörrarna till sin första fysiska butik i Mood Stockholm. Det blir en konceptbutik som kompletterar deras växande internationella e-handel.


Pitcher’s öppnar sin hittills största restaurang i Skärholmen Centrum

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med den snabbt växande gastropubkedjan Pitcher´s om etablering av kedjans nya flaggskeppsrestaurang i Skärholmen Centrum. Restaurangen som öppnas i december i år blir kedjans hittills största och erbjuder ett omfattande upplevelseerbjudande på totalt 2 600 kvadratmeter.


Profi hyr ut till Botkyrka kommun

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Botkyrka kommun om 1 050 kvadratmeter kontor i Tumba. Avtalet innebär att Vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun flyttar till Profis fastighet på Gustaf de Lavals väg 10.


Hemfosa köper ut Aspelin Ramm

Transaktioner Hemfosa förvärvar Aspelin Ramms ägarandel om 35 procent i Gardermoen Campus Utvikling AS (GCU), ett joint venture som har uppfört ett specialistsjukhus och ett lokalmedicinskt center i den kompetenspark inom hälso- och sjukvård som etableras nära Gardermoens flygplats i Norge.


Vd:n lämnar Stockholmshem – ersättaren klar

Bolag Stockholmshems vd Eva Nygren får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus – här är ersättaren.


Wihlborgs hyr ut till Media Evolution

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö, totalt 1 600 kvadratmeter.


450 studentlägenheter till Uppsala

Bostäder Uppsala kommun har tagit fram en detaljplan som möjliggör bygget av 450 studentlägenheter på Rackarberget.


Industrihus hyr ut i Västerås

Uthyrning Industrihus i Västerås har hyrt ut 1 400 kvadratmeter i fastigheten Järnåldern 1 i Västerås. Ny hyresgäst är företaget Aluscreen Produktion som är verksamma inom industriell produktmärkning.


Atrium Ljungberg skapar ny enhet

Bolag Atrium Ljungberg förändrar sin organisation inom uthyrning och etablering. Uthyrning av kontor och handel, som tidigare låg i två separata grupper, slås nu samman till en gemensam och stark etableringssavdelning som aktivt deltar i arbetet att skapa attraktiva stadsmiljöer.


Tre nya varumärken till Mölndal Galleria

Uthyrning Citycon har tecknat avtal med ytterligare tre nya varumärken till Mölndal Galleria. Danska butikskonceptet Normal, populära texmex-restaurangen Zocalo och Saga Frisör blir en del av utbudet när gallerian slår upp portarna den 27 september. För Normal blir Mölndal Galleria en av de första etableringarna i Västsverige.


Paradiset öppnar ny butik i Täby Centrum

Uthyrning Täby Centrum breddar sitt mat – och restaurangutbud med det nya konceptet Paradiset. Den nya butiken beräknas öppna i slutet av 2018.


Visualisering av marmorhallarnas entré.

TAM: "Det är inga konstigheter"

Bygg/Arkitektur ADIA:s utvecklingsorganisation i Sverige ger svar på tal kring de pausade planerna för Nya Stureplan: "Inga hemliga planer".

Nya Stureplan kan skjutas upp ännu ett halvår

Bygg/Arkitektur De strandade ombyggnadsplanerna är fast på återremiss och nu kan det dröja tills efter valet innan beslut i omtvistade frågan fattas.


Asiatisk tungviktare blickar mot Sverige

Bolag Asiens ledande capital markets- och investmentbolag har bildat partnerskap med brittiska Avignon Capital för att genomföra en europeisk satsning – nu vänder jätten blickarna mot Sverige.


Därför har ägarlägenheterna haft det tufft i Sverige

Bostäder Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke var övertygad om att ägarlägenheterna var på frammarsch i Sverige. Nu har han tänkt om. För Fastighetssverige berättar han varför.


De har ökat sina hyresintäkter mest

Lista Vilken fastighetsjätte har ökat sina hyresintäkter med närmare 50 procent, och vilka kommer knappt upp i en procents ökning? Fastighetssverige har kartlagt de noterade bolagens siffror.