Image

Arenafrågan i Kalmar på väg mot lösning

AFFÄRER Arenafrågan i Kalmar är på väg mot en lösning. Kommunen ställer upp med borgen och Sveafastigheter och Kalmar FF bildar gemensamt bolag.
Publicerad den 15 Augusti 2008

Kalmar kommun har skickat ett förslag till uppgörelse till Sveafastigheter, ett förslag som nu accepteras, skriver Barometern.

– Det stämmer att vi är överens med kommunen, säger Simon de Chateau, vd för Sveafastigheter till Barometern. Våra åtaganden gentemot kommunen är vi överens om, men det saknas några bitar fortfarande innan vi är helt i hamn.

Det har varit många turer sedan kommunfullmäktige beslutade om att stötta den nya arenan genom ett årligt bidrag på 5,8 miljoner kronor plus index i 25 år. I våras stötte parterna på problem när banken inte kunde låna ut pengar till projektet på grund av att det inte fanns några säkerheter för Kalmar FF:s hyra i 25 år.

Sedan dess har parterna haft intensiva diskussioner. Först skulle kommunen ställa upp med borgen, sedan bilda ett gemensamt, hälftenägt bolag med Sveafastigheter för att nu återgå till ställa upp med säkerhet.

Nu kommer Sveafastigheter och Kalmar FF bilda ett gemensamt bolag som ska bygga Kalmar Arena. Prislappen är 270 miljoner kronor, Sveafastigheter kommer fortfarande som de lovat att stödja projektet med 40 miljoner kronor och kommunens ekonomiska åtagande kommer fortfarande att ligga i linje med fullmäktigebeslutet.

– Uppgörelsen kommer antagligen att innebära att Kalmar FF tar en lite större risk och får ett lite större ekonomiskt åtagande, säger Simon de Chateau till Barometern.

De saker som återstår att lösa är finansieringen. Det nya bolaget måste komma överens med banken om hur man ska teckna lån och parterna måste också gå igenom förutsättningarna för bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY