Image

Areim säljer stor kommande vakans i Kista

Transaktioner Vid årsskiftet lämnar den enda hyresgästen Ericsson Borgarfjord 3 i Kista. Nu säljer Areim den 13 550 kvadratmeter stora fastigheten till Atrium Ljungberg för 325 miljoner kronor.
Publicerad den 13 April 2016
Atrium Ljungberg köper Borgarfjord 3 i Kista. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg köper Borgarfjord 3 i Kista.

Byggnaden vid Kistagången och Torshamnsgatan uppfördes 1984. Åren 2009-2010 genomfördes en genomgående om- och tillbyggnad och byggnaden certifierades enligt Leed Gold. Samtliga lokaler i fastigheten hyrs idag av Ericsson vars hyresavtal löper till 31 december 2016.

Atrium Ljungberg bedömer att fastigheten har stora möjligheter att attrahera nya hyresgäster trots Kistas konkurrensutsatta hyresmarknad. Fastigheten ses också som ett bra komplement till bolagets övriga bestånd i Kista där man bland annat äger kvarteret Nod.

- Vår styrka är den lokala närvaron, vårt engagemang och nära samarbete med lokala aktörer. Det har visat sig vara framgångsrikt i vårt uthyrningsarbete. Kista kommer fortsätta vara ett nav för ICT-företag och den här flexibla byggnaden har stor potential att utvecklas till ett tydligt koncept som rymmer flera företag inom den branschen, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

- Inom några år kommer tusentals bostäder byggas, Tvärbanan anläggas och tunnelbanan förlängas förbi Kista. Vi är på väg mot Kista 4.0, en plats där stadsmiljön får allt mer urbana kvaliteter med liv och dynamik. Vi ser också en unik samverkan mellan aktörer inom framför allt ICT-sektorn, vilket gör Kista spännande. Det vill vi vara en del av, avslutar Micael Averborg.

Therese Rattik, vd för säljaren Areim, kommenterar:
- Med försäljningen av Borgarfjord 3 har vi nu sålt majoriteten av vårt innehav i Areim Fond I, medan Areim Fond II är i det närmaste fullinvesterad. Areim Fond III har haft en första stängning och är i sin uppbyggnadsfas. Vi fortsätter fondresningen och förväntar oss en total kapitalbas på 4-5 miljarder kronor. Kista är en delmarknad vi kan och tror mycket på, så jag hoppas att vi snart kommer att investera där igen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige