Image

Areim säljer sin Kistaportfölj för två miljarder

Transaktioner Kungsleden köper fyra fastigheter i Kista av Areim för drygt två miljarder kronor.
Publicerad den 3 December 2014
Therese Rattik. Bild: Areim
Therese Rattik. Biljana Pehrsson. Bild: Eddie Ekberg
Biljana Pehrsson.

Fastigheterna är Färöarna 3 (Kista One), Borgarfjorden 3, Borgarfjorden 5 och Reykjavik 2.

Tillträde äger rum under första kvartalet 2015.

Samtliga fastigheter är nyligen ombyggda och helt moderniserade. Två av fastigheterna är certifierade enligt Leed Gold och två enligt Green Building. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 73 000 kvadratmeter.

Kungsleden äger sedan tidigare tre fastigheter i Kista som tillsammans med dessa fyra fastigheter gör Kungsleden till den tredje största fastighetsägaren inom kontor i Kista med en total area på nästan 100 000 kvadratmeter.

- Kungsleden har ambitiösa tillväxtplaner och det här förvärvet ligger helt i linje med vår plan att stärka portföljen med hållbara fastigheter av hög kvalitet och i rätt lägen. Kista Science City är en av Stockholms mest intressanta och etablerade kontorsmarknader och vi har länge velat stärka vår närvaro här, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

- Kistaportföljen, som ägs av Areim Fond I, är sedan en tid färdigutvecklad och klar för försäljning i enlighet med vår strategi, säger Therese Rattik, vd på Areim.

- Kista är en stark delmarknad som vi tror på och vi ser gärna nya förvärv för Areims del i Kista i framtiden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige