Image

Areim säljer Lindhagensporten till Invesco

Transaktioner Areim säljer Gångaren 10, även kallad Lindhagensporten för Areim Fond Is räkning till Invesco i samarbete med dess lokala partner Scius Partners. Fastigheten knyter ihop Kungsholmen med Lindhagensgatan.
Publicerad den 1 September 2015

Under Areims ägande har fastigheten totalrenoverats och moderniserats till kontor med toppstandard och starkt miljöfokus. Securitas och Stanley Security Solutions är exempel på två stora och välkända hyresgäster. Den sista fasen av kontorsprojektet med utveckling av cirka 11 000 kvadratmeter nya moderna kontorsytor beräknas stå klar Q4 2016.

- Vi är mycket glada över att vi har sålt till Invesco som är en stabil och långsiktig ägare. Tillsammans kommer vi nu att färdigställa utvecklingen av fastigheten och ytterligare stärka platsens attraktivitet. Försäljningen ligger helt i linje med vår strategi att avyttra Fond I, säger Tiffany Strand, Fund Manager på Areim.

- Vi är mycket nöjda över att förvärva Gångaren 10 som kompletterar vår pan-Europeiska strategi väl och ger ökad diversifiering till vår existerande portfölj. Vår lokala partner Scius har genom sitt kontaktnät och aktiva förvaltning hjälpt oss hitta och förvärva ytterligare en högkvalitativ fastighet på Västra Kungsholmen. Vi ser den svenska ekonomin och fastighetsmarknaden som en av de starkaste i Europa och där det också finns en av de största möjligheterna för hyrestillväxt, säger Paddy Bingham, Managing Director – Fund Management på Invesco Real Estate.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige