Image

AP hyr ut till ny myndighet

UTHYRNING Den nya Strålsäkerhetsmyndigheten flyttar i juni in på Solna Strandväg 96 i Solna Strand. Myndigheten hyr 8600 kvadratmeter av AP Fastigheter.
Publicerad den 17 Mars 2008
Annons
Image

Strålsäkerhetsmyndigheten är en sammanslagning av Statens strålskyddsinstitut (SSI) och Statens kärnkraftsinspektion. SSI sitter redan i den aktuella fastigheten, i en lokal på 5000 kvadratmeter.

Inflyttning sker mellan juni och september och det nya hyresavtalet löper över sex år.
Strålsäkerhetsmyndigheten kommer inledningsvis att vara bemannad med 200-230 anställda, men lokalerna är anpassade för att kunna rymma 250 arbetsplatser.

Från början tittade man på ett tiotal lokalalternativ men i slutänden stod valet mellan Solna Strand och Kungsholmen.

– Vi är självklart mycket nöjda med att valet föll på våra lokaler i Solna Strand, säger Eva Glans, affärsansvarig på AP Fastigheter. Vi vet att SSI tidigare har trivts bra i lokalerna, området och uppskattat fastigheten, en karaktärsfull byggnad från 1949 som genomgick en stor ombyggnad och modernisering 1999. Vi är därför övertygade om att den nya myndigheten har valt lokaler som stödjer deras verksamhet och skapar trivsel bland medarbetarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY