Image

AP bygger om till miljövänligt glashus

BYGG Vasagatan 7 i Stockholm ska förvandlas från en energislukande 70-talsfastighet till ett miljösmart glashus, utan koldioxidutsläpp och med en mer än halverad energianvändning. Fastigheten kommer att rymma 13 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler som ska vara klara för inflyttning i slutet av 2009.
Publicerad den 15 April 2008

Ombyggnationen av kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan innebär en investering för AP Fastigheter på runt 250 miljoner kronor.
AP satsar hårt på intelligenta miljölösningar. Bland annat ska man installera:
# 200 kvadratmeter solfångare som förser byggnaden med varmvatten större delen av året.
# Sedumtak samt växthus på samtliga plan.
# Solceller på varje våningsplan, som ska generera den energi som går åt för miljöbelysning i fastigheten.
# Miljöriktigt, behovsstyrt ventilationssystem.
# Energieffektiva installationssystem med mycket lång livslängd.
# Dagsljus- och närvarostyrd belysning i hela fastigheten.

Arkitekturen - som Reflex arkitekter ligger bakom - den nya fasaden, takterrassen, läget och den gröna profilen gör detta till en unik kontors- och butiksfastighet som kommer ut på marknaden i slutet av 2009. Redan nu har flera företag uttryckt ett intresse att etablera sig i fastigheten.

– Självklart bidrar läget och den nya moderna arkitekturen till intresset men vi märker att miljöaspekten spelar en allt viktigare roll för våra kunder, säger Nicklas Walldan, chef för teknik och service på AP Fastigheter. Fler och fler företag efterfrågar hyresvärdar med hållbarhetsfokus i sin verksamhet och det är en efterfrågan vi kan möta. Samtidigt arbetar vi målinriktat med att driva miljöfrågan framåt, gentemot både kunder och leverantörer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige