Image
Maria Lidström, ny stadsutvecklingschef och Anna Kullendorff, ny affärsutvecklingschef på Humlegården
Maria Lidström, ny stadsutvecklingschef och Anna Kullendorff, ny affärsutvecklingschef på Humlegården Bild: Jonas Malmström

Anna Kullendorff till Humlegården

Karriär Humlegården förstärker inom affärs- och stadsutveckling – Maria Lidström har utsetts till stadsutvecklingschef och Anna Kullendorff, närmast från Profi blir ny affärsutvecklingschef.
Publicerad den 13 September 2018

Humlegården har utsett Anna Kullendorff till affärsutvecklingschef. Hon tillträder tjänsten den 1 oktober 2018. Anna Kullendorff kommer att ingå i Humlegårdens ledningsgrupp och ansvarar för transaktionsverksamheten och utvecklingen av bolagets kunderbjudande.

Anna Kullendorff har lång erfarenhet från fastighetstransaktioner och affärsutveckling och kommer närmast från Profi Fastigheter där hon arbetat som affärsutvecklingschef sedan 2015. Mellan 2008 och 2015 var hon director och partner på Newsec Sweden. Dessförinnan arbetade hon på Akelius Fastigheter med fokus på affärsutveckling. Anna har även innehaft flera förtroendeuppdrag inom exempelvis Stockholms stads kommunfullmäktige och som nämndeman i Kammarrätten i Stockholm.

Utöver förvaltningsportföljen är Humlegården en aktiv fastighetsutvecklare med stora tillväxtplaner. Bolaget fokuserar i allt högre grad på att utveckla de platser där Humlegården är etablerat utifrån en helhetssyn, med ambitionen att skapa tillväxtmöjligheter såväl som stadsmässiga kvaliteter. Idag driver Humlegården utvecklingsprojekt i framförallt Solna strand och i Stockholms innerstad. Bolaget befinner sig även i den inledande planeringsfasen i den omfattande utvecklingen av Hagalund i Solna. Även i det intilliggande Hagastaden pågår förberedande arbeten. Humlegården söker även aktivt efter nya projektmöjligheter både inom de kluster där bolaget redan finns representerat, men även nya områden beaktas.

Då siktet är inställt på tillväxt kommer Humlegården att öka fokus på detta inom den del av bolaget som arbetar med fastighetsutveckling. Detta arbete leds sedan 2015 av Maria Lidström som även är medlem i Humlegårdens ledningsgrupp. Maria kommer att fokusera på att utveckla och bredda Humlegårdens arbete med stadsutveckling ytterligare i den nya rollen som stadsutvecklingschef.

– Humlegården har utvecklats starkt de senaste åren och vi ser även en stor potential framåt. Vi har starka tillväxtplaner och vill växa lönsamt, både genom utvecklingsprojekt och förvärv. Genom rekryteringen av Anna Kullendorff som affärsutvecklingschef kan vi utveckla vårt kunderbjudande och även lägga ett större fokus på transaktioner. Maria Lidström nya roll som stadsutvecklingschef ger oss också möjlighet att växla upp arbetet med vår projektportfölj, där vi ser många spännande möjligheter de närmsta åren, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige