Image
Ankarhagen tecknar avtal med Matenco.
Ankarhagen tecknar avtal med Matenco. Bild: Ankarhagen

Ankarhagen bygger ny produktionsanläggning i Jordbro

Uthyrning Ankarhagen har tecknat ett 15-årigt grönt hyresavtal med Matenco och påbörjar under oktober byggnationen av en ny produktionsanläggning i Jordbro. Vid färdigställandet kommer byggnaden att uppgå till 2 850 kvadratmeter och användas till produktion, kontor och lager. Byggnaden kommer att miljöcertifieras och beräknas stå klar för inflyttning under 2022.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Industriföretaget Matenco som är specialiserade på CNC-bearbetning i avancerade material flyttar verksamheten från Skogås till Jordbro. För ett tag sedan stod det klart att Matenco tecknar ett 15-årigt hyresavtal med Ankarhagen för inflytt i en produktionsanläggning på fastigheten Jordbromalm 1:10.
– Vi är mycket glada över att Matenco valde Jordbro för sin nyetablering och har redan i projekthanteringsfasen sett att vi delar höga hållbarhetsambitioner. Det långsiktiga förtroendet ger oss möjlighet att tillsammans utveckla en av våra bäst placerade fastigheter i form av en miljöcertifierad produktionsanläggning i framkant, säger Markus Sjövall, vd för Ankarhagen.
– Ankarhagen har varit mycket tillmötesgående och hela tiden matchat våra förväntningar på en hållbar byggprocess och önskemål om en modern anläggning som uppfyller kraven för våra processer och önskemål om miljöcertifiering. Våra korta beslutsvägar gör att samarbetet går smidigt i rask takt framåt och vi ser fram emot flytten till Jordbro, säger Kristofer Högberg, styrelseordförande för Matenco.

Byggprojektet påbörjas under oktober och förväntas stå klart under 2022.

Croisette har varit rådgivande partner i uthyrningsprocessen.

Ankarhagen har utsett Projektkompaniet som projektledare och Northpower som totalentreprenör för projektet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige