Image
Amir Chizari.
Amir Chizari. Bild: Riksbyggen

Amir Chizari tar plats i Riksbyggens företagsledning

Bolag Sedan den 1 maj ingår IT- och digitaliseringschef Amir Chizari i Riksbyggens företagsledning. Den digitala utvecklingen och transformationen är en utmaning och möjlighet som påverkar hela Riksbyggens verksamhet.
Publicerad den 13 Maj 2020

– Genom att utöka företagsledningen med ny kompetens ökar vi också fokus på den digitaliseringsprocess som Riksbyggen ännu bara är i början av. Vi vill skapa ett ökat kundvärde i form av nya digitala lösningar och nya affärsmöjligheter samtidigt som digitaliseringsarbetet är tätt kopplat till ökad hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Amir Chizari började på Riksbyggen 2008 och har varit IT-chef sedan 2016. Sedan 2019 är Han ansvarig för "Forum för digital affärsutveckling" på Riksbyggen. I samband med det utsågs han även till Chief Digital Officer, CDO, på Riksbyggen.
– Jag ser mycket fram emot att få delta i arbetet i Riksbyggens företagsledning. Digitalisering är ett måste för att vi ska fortsätta vara konkurrenskraftiga och attraktiv arbetsgivare även i framtiden. För att vi ska lyckas med den digitala transformationen är det viktigt att vi gör det på ett strukturerat och sammanhållet sätt utifrån en tydlig strategi med fokus på effektivisering av interna verksamhetsprocesser samt digitalisering av våra tjänster till kund, säger Amir Chizari.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige