Image

Amhult 2 byggstartar

Bygg/Arkitektur Amhult 2 tar den 8 mars första spadtaget för den första bostadsrättsföreningen inom Amhult 2:s område.
Publicerad den 27 Februari 2013

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 47 000 kvadratmeter mark i Amhult, i anslutning till gamla Torslanda flygplats, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse.

BRF Luftseglaren blir det första huset i ett nytt bostadsområde i flera etapper med närhet till natur och hav och består av 52 lägenheter med god standard och unika planlösningar, garage samt tre butiker.

- Att påbörja ett nytt bostadsprojekt är någonting som vi naturligtvis är stolta över. Det har varit en lång arbetsprocess för Amhult 2, men vi har hela tiden varit övertygad om att kvalitéerna i detta projekt kommer att utmynna i en riktigt trivsam stadsdel. Vi glädjer oss naturligtvis oerhört åt att äntligen efter närmare tio års arbete få sätta spaden i backen. Såklart vill vi att alla som är intresserade och har möjlighet kommer för att titta på det första spadtaget i omvandlingen av Torslanda gamla flygplats, Maria Nord Johannesson, vd för Amhult 2.

Projektet är en totalentreprenad och Wäst-Bygg är utsedd totalentreprenör.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige